DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! A K/1171. számú írásbeli kérdésemben megkérdeztem öntől, hogy a kormányzati szemmértékkel kialakított újságíró-szakmai kritériumoknak való megfelelés volt-e az RTL Klub példátlan mértékű adókulccsal való megadóztatásának az oka. A kérdésre ön - sajnos azt kell mondjam - a szokásos flegma modorban, a kormányzati kommunikációs propagandából már megszokott vádaskodó sablonszöveggel válaszolt. Ön azt állította, hogy reklámadó fizetése adóügyi, közteherviselési kérdés. Ez így van, mivel az adó közteher, miniszter úr, ezt mindketten tudjuk. Nem ebben van a vita. A kérdés az, hogy miért annak a célpontnak a közterhe a legmagasabb, amelynek az adózás alá vont tevékenysége nem szimpatikus a kormányzatnak.
Arra a kérdésemre sem válaszolt, miniszter úr, amit a K/1169. szám alatt tettem fel, hogy kivel figyeltette az RTL Klub műsorait kilenc hónapon át. A válasza csak annyi volt, hogy figyeltette, mert ez szükséges volt. Most sem tudjuk meg tehát, hogy kivel kötött a Miniszterelnökség szerződést arra, hogy úgymond megalapozza a reklámadót.
Az atlatszo.hu közreadta azt a háttéranyagot, amely az RTL Klub televízióműsorait a 2012. szeptember 1. és 2013. május 31. közötti megfigyelés alapján összefoglaló tanulmányában értékeli. A tanulmány bevezetése szerint a szakértői anyag az RTL-csoport közéleti politikai hírműsorait és hírháttér-programjait vizsgálta abból a szempontból, hogy azok milyen mértékben felelnek meg a kiegyensúlyozottság és a korrekt tájékoztatás újságíró-szakmai kritériumainak.
Kérdezem tehát miniszter urat: ön szerint az újságírói szakmai kritériumoknak csak a kormányzást dicsérő, hibáit elhallgató médiatartalom felel meg? A kormányzati szemmértékkel kialakított újságíró-szakmai kritériumoknak való megfelelés volt-e az RTL Klub példátlan mértékű adókulccsal való megadóztatásának az oka? Illetve kivel figyeltette kilenc hónapon át a műsort?
Kérem, hogy amennyiben ez nem elfogadhatatlanul nagy kérés, ezúttal érdemi választ adjon a kérdéseimre, és mellőzze a vádaskodó, kitérő sablonválaszokat. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť