LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Igyekszem a sablonszerű válaszokat mellőzni, hogy megnyugtassam képviselőtársamat. Nem tudom, hogy fogadott vagy fogadatlan prókátora-e az RTL Klubnak, mert kiváló ügyvédként akár fogadott prókátorként is elhangozhatott volna az a néhány mondat, amiket az előbb elmondott, tekintettel arra, hogy láthatóan az egyik jelentős adóterhet viselő - hiszen nem vitathatjuk, jelentős adóterhet viselő - gazdasági vállalkozás érdekében szólalt föl a parlamentben. Hogy ez az RTL Klub ázsióját emeli-e vagy csökkenti, azt bízzuk inkább a nézőkre.
Amit viszont mindenféleképpen szeretnék önnek elmondani, az két dolog. Az egyik az, hogy Magyarország 2010 után teljesen tudatos politikai döntés alapján - amit önök folyamatosan vitattak - a különadók rendszerére tért át. Önök az általános népnyúzás politikáját követik, mi ezzel szemben úgy gondoljuk, hogy azoknak kell sokat fizetni, akik sokat keresnek. Ezek közül az adók közül a bankadó és a telekommunikációs különadó átment az Európai Bizottság szűrőjén - fölhívom rá a figyelmét -, a reklámadó pedig létezik az európai uniós adójogi gyakorlatban.
A nagy kereskedelmi televíziók, mint a reklámtorta legnagyobb része fölött rendelkezők ezen az alapon, tehát gazdasági és pénzügyi megfontolások alapján lettek bevonva a közteherviselésbe a korábbiaknál nagyobb mértékben, s miután Tállai András képviselőtársam szavaiból tudjuk, hogy rövidesen adótörvények és költségvetés vitája fenyegeti a Házat, ezért az adótörvényekre már készülhetünk, hiszen csodálkoznék, ha az NGM nem tartaná fönn ezt a különadót, miután már más különadók is beváltak az ország szempontjából.
Az egy megdöbbentő tény, hogy a törvény elfogadása után derült ki, hogy az RTL Klub és az RTL-csoport az elmúlt években szakszerűen, valószínűleg kiváló ügyvédek és adótanácsadók segítségével, hogyan kerülte ki a magyar adófizetési szabályokat. Ez csak súlyosbítja egyébként a helyzetet, ami a nagy bevétellel rendelkezők megadóztatását illeti.
Ami pedig a cikkek értékelését vagy a vélemény értékelését illeti a kormánnyal kapcsolatban: Magyarország Kormánya a Miniszterelnökségen keresztül mindent elolvas, ami Magyarországon megjelenik. (Taps a kormánypártok soraiban. - Dr. Bárándy Gergely: Választ most sem kaptam, de próbálkozom még.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť