DR. PINTÉR SÁNDOR

Full text search

DR. PINTÉR SÁNDOR
DR. PINTÉR SÁNDOR belügyminiszter: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Azt gondolom, hogy legelőször fogalmi zavarokat kellene szétoszlatnunk. A fogalmi zavar abból ered, hogy közmunkásokról beszél, de közfoglalkoztatottakra vonatkozó kérdéseket tesz fel. A közmunka az egy szankció. Egy szankció, amellyel az állam nevében sújtanak valakit, mert deviáns magatartást tanúsított, vagy nem fizette be azt a pénzbírságot, amit rá kitűztek.
A közfoglalkoztatás pedig egy lehetőség azoknak az embereknek, akiket nem vesz fel a piac munkásnak, a kormány foglalkoztatja az önkormányzatok segítségével, az állami vállalatok segítségével. Közfoglalkoztatásra 183 milliárd forintot fordítunk annak érdekében, hogy ezek az emberek megfelelő bért kapjanak. Úgy gondolom, hogy ön a közfoglalkoztatottakra kíváncsi, és ott tette fel ezt a kérdést. Hozzá kell tegyem, hogy nem jutott még el hozzánk olyan információ, amely azt bizonyítaná, hogy feketemunkást foglalkoztatunk.
Ellenőrzést végzünk-e? Igen. Csak Somogy megyében 409 ellenőrzést végeztünk, az országban több mint tízezret. Tehát folyamatos ellenőrzés történik, amelyre külön csoport megy, és ellenőrzi mind a könyveket, mind azt, hogy megfelelően a bért megkapták-e, azt, hogy megfelelő munkavédelmi oktatásban részesültek-e azok a személyek, akiket foglalkoztatnak.
Sőt, mi több, azt is ellenőrizzük, hogy abban a munkakörben foglalkoztatják-e őket, amelyre a Belügyminisztériumban a pénzt kérték.
Tehát feketefoglalkoztatásról nem tudtunk. 38 szabálytalanságot észleltünk Somogy megyében 409 ellenőrzés során, amelyet igyekeztünk megszüntetni.
Köszönöm a figyelmét. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť