SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Az írásban leadott kérdés szellemében arra lennék kíváncsi, hogy a földforgalmi törvény vonatkozó szakaszai alapján, ugye, május 1-je óta működni kellene azoknak a földbizottságoknak, amelyek a földforgalom felett rendelkeznek és felügyeletet gyakorolnak. Alapvetően nekem a következő négy évben sincs szándékom arra, hogy a Fidesz-kormányt meggyőzzem arról, hogy jobb lenne, ha az LMP programját valósítaná meg, ezért következetesen inkább csak azt szeretném, ha a saját maga által vállalt különböző stratégiai tervek, akciótervek és a saját maga által hozott jogszabályok végrehajtásában történnének érdemi előrelépések.
Komoly aggályaink vannak azzal kapcsolatban, hogy jelen pillanatban a földforgalom még mindig nem a szerint a cél szerint zajlik, mint amit a földforgalmi törvény preambulumában a jogszabályalkotó megfogalmazott, és nagyon sok esetben még a mai napig nagyon komoly veszélynek van kitéve a földforgalom azáltal, hogy további birtokkoncentrációt okoznak a földcserék. Nagyon-nagyon szükséges lenne, hogy megfelelő módon felálljanak azok a földbizottságok, amelyek képesek legalább felügyeletet és a helyi bölcs tudást bevinni ezekbe a döntésekbe, és az elővásárlási jog során alkalmazni azokat a következetes elveket, amelyeket a jogszabályalkotó is megfogalmazott azáltal, hogy a középbirtokosokat megerősítse a földforgalommal.
Tehát az lenne a tiszteletteljes kérdésem, a miniszter úr legjobb tudomása szerint van-e esélye annak, hogy az átmeneti intézkedés feloldásával megszülessenek azok a földbizottságok, amelyek szükségét a jogszabály megfogalmazza; illetve, amennyiben ezek megszületnek, van-e arra esély, hogy ezek olyan helyi, diverz módon jöjjenek létre, hogy minél több ágazat és terület képviselői képviseltetve legyenek a bizottságban.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť