DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Mentelmi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Bajnai Gordon 2014. május 26-án lemondott az MSZP, Együtt, DK, PM, LMP jelölő szervezetek által az országgyűlési képviselők 2014. évi általános választásán állított közös pártlistájáról szerzett mandátumáról. A megüresedett mandátumot a Nemzeti Választási Bizottság 1115/2014. számú, 2014. május 30-án kelt határozatával Szelényi Zsuzsanna részére kiadta. A határozat 2014. június 2-án 16 órakor jogerőssé vált.
A képviselő részére a megbízólevelet dr. Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke 2014. június 4-én adta át. Az Országgyűlés működésére vonatkozó 2012. évi XXXVI. törvény alapján az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. OGY határozat 9. § (2) bekezdése szerint a Mentelmi bizottság a mai ülésén megvizsgálta a Szelényi Zsuzsanna mandátumigazolásához szükséges iratokat, amelyek alapján egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül a Mentelmi bizottság az alábbi határozatot hozta.
A Mentelmi bizottság javasolja a Magyar Országgyűlés részére, hogy igazolja Szelényi Zsuzsanna megbízólevelének szabályszerűségét és ezáltal mandátumát. A Mentelmi bizottság azonban egyidejűleg megállapította azt is, hogy jelenleg Szelényi Zsuzsanna a képviselői megbízatással összeférhetetlen tisztséget tölt be. Ezért a vonatkozó rendelkezések alapján Szelényi Zsuzsannának a mandátuma igazolásától számított 30 napon belül meg kell szüntetnie az összeférhetetlenséget, illetve annak megszüntetését kell kezdeményeznie. A fentiek bejelentéséig Szelényi Zsuzsanna a képviselői megbízatásából eredő jogait nem gyakorolhatja, továbbá javadalmazásra nem jogosult.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť