DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A felelős tervezés és az adósságpálya tervszerű alakításához azért három számra szeretném felhívni a jelen lévő már csak egy fideszes képviselő úr figyelmét, de a miniszter úr is fideszes és képviselő. Önöknek nominálisan több mint 3 ezer milliárd forinttal sikerült növelniük a négy évük alatt az államadósság nominális értékét forintban, 20 ezer milliárd alatt volt, és jelen állás szerint jóval 23 ezer milliárd fölött volt, de már a 2013. év végén is. Tehát itt van nominálisan 3 ezer milliárd, amivel növelték. Szintén 3 ezer milliárd, amit a magánnyugdíjpénztári vagyonból, én nem azt mondom, hogy eltapsolták, mert költségvetési célokra használták fel, de azért felemésztődött az a 3 ezer milliárd forintnyi tartalék. És itt van a következő 3 ezer milliárd, a Paks II. hitelszerződés. Tehát hogyha ezt így összeadjuk, az önök adósságpályához való hozzájárulása - igaz, ez később fog felmerülni - azért plusz 9 ezer milliárd a 2010-es kormányváltáskori 20 ezer milliárd alatti értékhez. Ez az egyik része.
A másik. Az alacsony energiaár valóban versenyelőny, hogyha az tényleg alacsony; a 30 forint/ kilowattóra, ami ennek a Paks II.-nek a valódi költsége, áramárköltsége, az már nem annyira. Az energiatakarékosság az igazi megtakarítás. Tehát hogyha ilyen ezermilliárdos nagyságrendben fordítanánk például épületfelújításra, berendezés-korszerűsítésre, az hosszú távon, örök időre kevesebb energiafelhasználást biztosítana.
Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť