ROGÁN ANTAL

Full text search

ROGÁN ANTAL
ROGÁN ANTAL (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Körülbelül egy hete, hogy újrakezdte munkáját a Magyar Országgyűlés. Azt gondolom, mind a mai nap, mind sajnos az elmúlt napokban a Parlament falai között vagy éppen a Parlament falai előtt zajló események is azt mutatták, hogy az ellenzék pártjai ugyanazokat a vitákat és sajnos ugyanazzal a stílussal akarják folytatni, amelyekről egyébként egyszer már április 6-án a magyar választók ítéletet mondtak. Azt ne felejtsük el, hogy április 6-án a magyar választók ítéletet mondtak abban a kérdésben is, hogy egyébként hogy kell az országot gazdaságpolitikailag vagy az Európai Unióban sikerrel képviselni, de április 6-án ítéletet mondtak a stílusról is, tisztelt képviselőtársaim.
Azt gondolom, hogy ebbe a stílusba nem tartozik bele, hogy egy parlamenti párt volt képviselője az európai parlamenti listavezetőjének hathatós támogatásával a parlament alakuló üléséről távozó határon túli magyar közösségek egyik vezetőjét gyakorlatilag leköpdösik a Parlament előtt, mindennek elhordják tűrhetetlen és agresszív stílusban. Ez a tűrhetetlen és agresszív stílus az, amely igazán veszélyes. Veszélyes Magyarországra nézve, mert ahhoz fog vezetni, hogy ezzel a tűrhetetlen és veszélyes stílussal le lehet járatni Magyarországot nemcsak az Európai Unióban, hanem az egész világon, magyarok előtt is és nem magyarok előtt is. (Taps a kormánypárti padsorokból. - Fodor Gábor tapsol.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Ha már arról beszélünk, hogy egyébként ki mit tett Magyarország, a magyarok megvédése érdekében az Európai Parlamentben vagy az Európai Unióban, akkor azt gondolom, sem a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőinek, sem a kormánynak és a miniszterelnöknek személy szerint nem kell szégyenkeznie, a miniszterelnök kétszer is ott volt az Európai Parlamentben, hogy megvédje a magyarokat és megvédje Magyarországot. Tisztelt jobbikos képviselőtársaim, ha itt viszont én az önök európai parlamenti képviselőinek a tevékenységét tenném mérlegre, akkor az egy egész furcsa mérleg lenne, mert egyikük a stílusával folyamatosan az Európai Parlamentben és azon kívül is lejáratta Magyarországot és a magyarokat egy agresszív stílussal, másikuk éppen önnönmaga útjait keresgélte az Európai Parlamentben, és legkevésbé sem a magyarok ügyét képviselte, a harmadik meg közülük, úgy tűnik legalábbis az utóbbi hírek alapján, több időt tölt el Oroszországban, mint Budapesten vagy éppen Brüsszelben.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ha a parlamenti patkó ugyan velem szemben lévő, de baloldali részére nézek, az a baj, hogy ott sincsenek jobb híreim ebből a szempontból. Ha mérlegre tesszük azoknak a képviselőknek a tevékenységét, akiket ugyanúgy a magyar választók küldtek, csak nem a magyar parlamentbe, hanem az Európai Parlamentbe, akkor azt kell hogy mondjam, hogy ha a szocialisták, illetve az ott lévő egy szem úgymond liberális vagy liberál-konzervatív - Bokros Lajos éppen ahogy hívta magát, de régen ő is szocialista volt - képviselő tevékenységét nézzük, akkor azt kell hogy mondjam, ők pedig ugyan nem a stílusukkal járatták le Magyarországot, hanem a munkájukkal próbálták meg lejáratni Magyarországot.
(13.50)
Mintha ez lett volna az egyetlen célkitűzésük az Európai Parlamentben. Idézzük fel, hogy mi az, amiket tettek! Ők voltak azok, akik már az első pillanatokban, a magyar uniós elnökség kezdetén lejárató körlevelet készítettek el, amelyben rágalmazták Magyarországot, rágalmazták az új magyar alaptörvényt, rasszizmusról beszéltek, és a magyar uniós elnökség kezdetén ezt a körlevelet sok ezer példányban küldték körbe egész Brüsszelben, a Brüsszelben dolgozó alkalmazottaknak, politikusoknak és mindenkinek. Ezzel próbálták lejáratni Magyarországot.
Ezt követően hozzászólások sokaságában támadták a magyar kormányt az Európai Parlamenten belül, és folyamatosan gazdasági érdekcsoportokat vettek a védelmükbe. Például a multinacionális vállalatokat védelmezték a magyar kormánnyal szemben az Európai Parlamentben. Önöknek, a szocialisták európai parlamenti képviselőinek fontosabbak voltak a bankok és a multinacionális vállalatok, mint a magyar családok. Mert őket képviselték igazán az Európai Parlamentben, és nem Magyarországot.
És akkor arról még nem is beszéltünk, tisztelt képviselőtársaim, hogy mi is volt az ominózus Tavares-jelentéssel. Mindig is sejtettük, hogy azért ahhoz lehet valami közük a szocialistáknak, de Herczog Edit megvilágította számunkra, hogy még ennél is több közük van hozzá. Elvégre ő mint a szocialisták európai parlamenti képviselője nyíltan elmondta, hogy ők mondták tollba Tavaresnek a jelentést. Azt a jelentést, ami aztán végképp megpróbálta lejáratni Magyarországot.
Azt gondolom, erre nincsen szükség. Nincs szüksége Magyarországnak és a magyaroknak sem arra az agresszív és veszélyes stílusra, amivel a Jobbik próbálja lejáratni Magyarországot, és nincs szükség egyébként azoknak a tevékenységére, akik csak azért mennek Brüsszelbe, hogy ott a tevékenységükkel járassák le Magyarországot. Azt gondolom, az elmúlt évek is bebizonyították (Az elnök csenget.), hogy ha meg kell védeni Magyarországot, meg kell védeni a rezsicsökkentést és tiszteletet kell kivívni a magyaroknak, akkor csak a Fidesz-KDNP marad.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť