DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Államtitkár Úr! Tulajdonképpen én csak azt nem értem, hogy akkor miért nem következetesek ebben a szupercentralizációs politikában. Ha az összes hatóságot differenciálatlanul egyetlen kisgömböc kormányhivatalba gyúrják, akkor szerintem meg kellene szüntetni ezt a minisztériumoknak nevezett bohóckodást is. Meg kellene szüntetni az összes minisztériumot, éppen elég a Miniszterelnökség - nem? Így is Lázár János lassan már egy szuperminiszter, a minisztériumok sok-sok éve nem töltik már be a funkciójukat. (Dr. Staudt Gábor és dr. Kovács Zoltán közbeszól.) Meg fogják fontolni, igen, én erre nagyon kíváncsi vagyok. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez hogyan fog sikerülni, tudniillik a kormányzás áll, államtitkár úr.
A választások óta érdemi kormányzás ebben az országban nincsen. És ennek az egyik oka az a strukturális probléma, hogy a második Orbán-kormány óta a minisztériumok szimulálják azt a feladatot, amit egyébként az Alaptörvény hozzájuk telepít. Érdemi jogszabály-előkészítés nem a minisztériumokban folyt az elmúlt években, hanem ki tudja, hol; és ráadásul a hatósági szervezetrendszer felett is ma már egy kancellária és a miniszterelnök gyakorolja az érdemi felügyeletet, nem pedig a szaktárca.
Sőt, bizonyos értelemben szaktárcákról sem lehet beszélni, hiszen ez az erőforrás-minisztériumnak nevezett valami sok minden, de hogy szakminisztérium nem, az egészen biztos.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť