LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Kedves Képviselő Asszony! Az igazság az, semmiféleképpen nem gondoltam arra, hogy Harangozó képviselő úr vagy ön, kedves képviselő asszony azzal kezdi, hogy a kormány soron kívüli intézkedését akár a Hortobágyi Nemzeti Park Kehi-jelentésével kapcsolatban, vagy a 642 millió forint visszatérítésével kapcsolatban megköszöni. Nem is jár érte köszönet, azonban a korrekt és fair eljáráshoz az is hozzátartozik, hogy szóba hozzák azt, hogy részben az ön határozott fellépésének köszönhetően, részben pedig az ön határozott fellépésének hatására, a kormányzati fogadóképességre tekintettel sikerült a 642 millió forintot, ha tetszik, önnel együtt a földművelésügyi tárcának visszaszerezni az NGM bugyraiból. Sikerült azt a kormányzati intézkedést kikényszeríteni, hogy három év távlatában, az egyébként a 2010 előtti gazdaságpolitikai lépések miatt elrendelt 2011-es zárolások miatt a pénz visszaadásra kerüljön.
A 642 millió forintról a kormány döntött, mérlegelte az ön szempontjait, természetesen tárgyaltunk a civilekkel, hiszen nemcsak önt keresték, hanem jó néhány fideszes képviselőtársamat is. Meghallgatta a miniszterelnök úr kormányülésen a földművelésügyi minisztert is, és ezután a gazdasági minisztert utasította a 642 millió forint visszaadására.
(14.30)
Eddig terjedt az én kompetenciám, minden más, ami ezen túl van, a földművelésügyi miniszter felelőssége és feladata. Azt tartanám helyesnek, ha ugyanazok a szervezetek, amelyek ennek az 1 százaléknak a címzettjei voltak, visszakapnák ezt a pénzt, ugyanezt a 642 millió forintot ugyanezek a társadalmi és civil szervezetek tudnák felhasználni a következő időszakban.
A jövőre nézve minden olyan törekvését támogatom képviselő asszonynak vagy a Földművelésügyi Minisztériumnak, vagy bármely képviselőtársamnak, amely a parlagfűvel szembeni föllépést erősíti, akár a kormányon belül, akár a társadalmon belül. Ebben szívesen vagyok partnere, és az ön fölhívásaira tekintettel nyomon követem a Földművelésügyi Minisztérium parlagfű elleni harcát. Arra kérem Nagy István államtitkár urat, hogy hívja meg önt egy kávéra, és beszéljék meg a jövő évi, parlagfű elleni küzdelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť