NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Köszönöm a válaszát, természetesen elfogadom. Önnek teljes egészében igaza van abban, amikor azt mondja vagy azt sejteti az adatokkal, amiket közzétett itt a parlamentben, hogy ugyan a szegénységet nem sikerült megoldani, de a rezsicsökkentésnek leginkább a legelesettebbeken, a szociálisan hátrányos helyzetben élőkön sikerült segíteni.
Mindezt hogyan? Alacsony infláció, gyakorlatilag 0 százalék közeli infláció van az országban másfél éve. Ez reáljövedelem-növekedést hozott a családok számára, a családoknál több szabadon elkölthető pénz van. Azt gondolom, ez önmagáért beszél, hiszen ez megmutatja a családok biztonságérzetének növekedését, illetve azt a lehetőséget, amit évek óta eddig nem tudtak kihasználni.
(13.10)
De ha itt karácsony előtt beszélünk, épp hoztunk döntést a vasárnapi nyitva tartásról (Közbeszólás az MSZP soraiból: Zárva tartásról!), amiben pont ezt a négy adventi vasárnapot kiemeltük. A legutóbbi adatok az ezüstvasárnapi bevásárlásról azt mutatják (Az elnök csenget.), hogy soha ennyien nem vásároltak még a piacokon és a bevásárlóközpontokban, soha ennyi pénzt nem hagytak az emberek még a piacokon és a bevásárlóközpontokban, és az egy főre jutó áruvásárlások tekintetében is ez a jellemző mutató.
Köszönöm szépen a válaszát, államtitkár úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť