DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság a mai napon megtárgyalta a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött, T/2086. számon benyújtott, a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvénynek a tisztességes piaci magatartás megvalósulása érdekében a vállalkozások működésével összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ahhoz 23 igen, 8 nem szavazat mellett hárompontos módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
A köztársasági elnök átiratában többek között felhívta a figyelmet a közösségi jog azon szabályozására, amely kimondja, hogy valamely tagállam jogszabályai alapján létrehozott olyan társaság, amelynek létesítő okirata szerinti székhelye, központi ügyintézése vagy üzleti tevékenységének fő helye az Európai Unió területén van, ugyanolyan elbánásban kell részesüljön, mint azok a természetes személyek, akik a tagállamok állampolgárai. Az átirat kitér továbbá a letelepedés szabadsága biztosításának tagállami kötelezettségére is. A köztársasági elnök továbbá kifogásolta a határidő-számítás nyitva hagyott kérdéseit is.
Az elhangzottakra tekintettel az előttünk fekvő módosító javaslat a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldő átiratára figyelemmel javaslatot tesz a köztársasági elnök által kifogásolt rendelkezésben a nettó árbevétel módosítására, ezáltal kiküszöbölve a köztársasági elnök által kifogásolt közvetett hátrányokozás lehetőségét. A törvényjavaslat a kiskereskedelmi értékesítés tekintetében a veszteséges működés tilalmát úgy határozza meg, hogy az az elkövetkezendő két évre vonatkozik, és az előírt 50 milliárd forintos árbevételt 15 milliárdra csökkenti, így az egyenlő bánásmód és a letelepedés szabadsága minden vállalkozás számára a jövőben is biztosított.
A határidők számítására és a szankciók alkalmazásának időpontjára a Törvényalkotási bizottság módosító indítványt nyújtott be, és 2017. január 1-jétől vizsgálható. A Törvényalkotási bizottság módosító javaslatának 2. pontja rendelkezik erről. Kérem képviselőtársaimat, hogy a Törvényalkotási bizottság által előterjesztett módosító indítvánnyal együtt támogassák a törvényjavaslat elfogadását.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť