HENDE CSABA

Full text search

HENDE CSABA
HENDE CSABA honvédelmi miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Az év utolsó felszólalójaként én is áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok önöknek.
Ami azt illeti, a kormány 2012-ben a 0,1 százalékos honvédelmi költségvetés-növekedést nem a 2015-ös évre ígérte, hanem 2016-tól ígérte, tessék majd elolvasni, úgyhogy ne tessék ezt keresni és számon kérni most rajtam. Ami a valóság, a honvédelmi költségvetés a költségvetési törvényben 9 milliárd forinttal növekedett, és további több mint 10 milliárd forint benne van a költségvetésben, amelyből 2015 júliusától átlagosan 30 százalékos bérnövekedést fog - ezt megtalálja a költségvetésben - finanszírozni, ez összesen mintegy 20 milliárd forint, tisztelt képviselő asszony. Ahhoz képest, hogy 2012-ben a magyar kormány a 2015-ös évre azt ígérte és prognosztizálta, hogy nominális szinten szinten fogja tartani a honvédelmi költségvetést, most ez közel 10 százalékos növelés.
Ami pedig most már a pápai repülőteret illeti - többször elmondtam, de úgy tűnik, az ismétlés a tudás anyja -, a pápai repülőtér képességének fejlesztését a HM a kormány jóváhagyásával a fejezet 2015. évre tervezett előirányzatait meghaladóan, központi források biztosításával tervezi megvalósítani. Úgyhogy senki senkit nem vezet félre, tisztelt képviselő asszony, és sajnálom, hogy ön elfelejti azt a 20 milliárd forintot, amellyel nyilvánvalóan az elfogadott törvény alapján megnő a költségvetés. Ezen felül a jövő évben a tervezési kiadások fognak jelentkezni a pápai repülőtér fejlesztésénél, ez valóban az ön által megjelölt mintegy 350 millió forintban mutatkozik.
A következő években zajlik majd le az a 20 milliárdos beruházás (Az elnök csenget.), amelyről ön beszélt, és amelyet a kormány elhatározott. Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť