FARKAS GERGELY

Full text search

FARKAS GERGELY
FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt évben megsokszorozódott, több mint húszezres menekülthullámra szeretném felhívni a kormány figyelmét, amely nem csupán rendészeti kérdés, hanem jó néhány más szférát is érint, így például a szociális, társadalmi, közegészségügyi és közbiztonsági területeket is. Felszólalásom aktualitását egy friss adattal hadd nyomatékosítsam. December 19-én és 20-án 24 óra leforgása alatt 151 határsértőt és 3 embercsempészt fogtak el a Bács-Kiskun megyei rendőrök.
A problémával legsúlyosabban érintett magyar-szerb határszakasz jelentős része az általam is képviselt Bács-Kiskun megyei 5. számú választókerülethez tartozik, így különösen fontosnak tartom, hogy megoldást találjunk a határ menti településeket érintő veszélyre, így Bácsalmás, Tompa, Kelebia és Mélykút, valamit a közeli Kiskunhalas térségére. Ezeken a településeken a lakosság szubjektív biztonságérzete egyértelműen romlott, hiszen a bevándorlók többsége egészen más kultúrkörben nevelkedett, így nem tudnak és nem is akarnak alkalmazkodni az őket befogadó többségi társadalomhoz. Hozzám is több megkeresés érkezett a helyben élőktől, akik félelemben élnek az őket zaklató, hordákban érkező, folyamatosan kéregető, buszmegállóban megtelepedő és ott éppen tüzet rakó idegenek miatt.
A Jobbik ebben a témában is konkrét javaslatokkal rendelkezik a probléma megoldásának érdekében. Már korábban is szorgalmaztuk a szakosított, korszerű felszereltséggel ellátott határvadász egységek felállítását, a menekülteket befogadó intézmények zárttá tételét, amelyek lehetőleg önellátásra törekednének.
Azt is fontosnak tartjuk, hogy a lakott területeken belül ne lehessen menekülttáborokat létrehozni, hiszen az ideérkezők között sajnálatos módon többen bűnöző életvitelt folytatnak, ezáltal veszélyt jelentenek az ott élő lakosságra. Ezeknek a költségeit pedig véleményünk szerint a jelenlegi helyzettel ellentétben nagyobb részben uniós forrásból kellene finanszírozni, hiszen egyrészt a közös határ védelméről van szó, másrészt az illegális határátlépők többségének úti célja az Unió valamelyik nyugati tagállama, akik előtt tulajdonképpen mi tartóztatjuk fel a menekülthullámot.
Kérdezem tehát államtitkár urat, hogy mit tesz a kormány a menekültcunami megállításáért. Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť