APÁTI ISTVÁN

Full text search

APÁTI ISTVÁN
APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Szeretném tájékoztatni Bárándy képviselő urat arról, hogy ha tetszik neki, ha nem, ebben a helyzetben, amibe belecsöppentünk, ütközőzóna vagyunk; nem először már a történelmünk során, és nem először ismétli magát a történelem.
Nagyon sokszor előfordult az az elmúlt ezer év során, hogy védtük Európa határait, és a fizetség egyrészt megjelent a trianoni békediktátumban, a fizetség megjelent abban, hogy az ’56-os forradalom és szabadságharc idején cserbenhagyták a szabadságharcosokat, ráadásul folyamatosan kapjuk a késedelmi kamatokat, mert idegengyűlölőnek, rasszistának, antiszemitának, én nem tudom, minek minősítenek minket, holott hálával tartoznának azért, hogy a magyarok korábban a vérükkel, most pedig az adófizetői forintokkal próbálják feltartóztatni ezt a menekültáradatot.
A görögöknek és a bolgároknak sokkal több eszük van, mint a magyar liberálisoknak: ők megszegve, fittyet hányva minden európai kötelezettségre, átengedik ezeket a menekülteket, illetve a bevándorlókat. És mit tesznek az EU-ba igyekvő szerbek? A szerb-montenegrói határról szervezetten, állami segítséggel, a szerb rendőrség arany fokozatú főtámogatásával elhozzák ide a magyar-szerb határra ezeket a bevándorlókat, mert ők nem akarják ezt a problémát felvállalni, ráadásul a szerbeknek kapóra jön az, hogy Koszovóból tömegesen mennek el az albánok, hiszen Koszovó számukra egy kiemelten fontos terület, ők örülnek annak, hogy az etnikai arányok így javulnak.
Tudják, kedves liberálisok, az a helyzet, hogy a magyar liberálisokon kívül valamennyi európai uniós és Unión kívüli európai ország a saját jól megfontolt érdekeit követi, és bármelyik nyugat-európai liberálisba több nemzeti öntudat, több nemzeti érzés szorult, mint a magyar liberálisokba. Mi még a liberálisokból is a legrosszabbakat kaptuk ki, sajnos ilyen balszerencsések vagyunk. Mondják már meg, szeretném egyszer megfejteni ezt a lélektant és azt a mentalitást, miért jó az önöknek - ha más nem, a népszerűségvesztésük oldaláról közelítsék meg -, hogy mindig frontálisan szembemennek a nemzeti érdekkel! Tehát csak azért is az ellenkezőjét mondják annak, ami nem a Jobbiknak, nem a Fidesznek, nem bármelyik pártnak, hanem a magyar nemzetnek, a magyar embereknek az érdeke. Ha ennyire aggódnak ezekért a bevándorlókért, akkor valóban csinálják azt, hogy nyugodtan fogadjanak örökbe - mint ahogy Jimmy mondta: „Fogadj örökbe most és mindörökre…” - közép-afrikai családokat, fogadjanak örökbe szíreket, afgánokat!
Szeretném önöket arra emlékeztetni, hogy az önök nyugat-európai és amerikai liberális kispajtásai idézték elő ezt a vészhelyzetet: az emberi jogok bölcsőjeként emlegetett Egyesült Államok 310 kilométeres drótkerítést emelt az amerikai-mexikói határra, lőparanccsal, és ők még önöktől is rosszabbak, mert nem gumilövedékkel, hanem éles lövedékkel, éles lőszerrel lőnek a mexikóiakra. Tehát nyugodtan mehetnek oda tanácsot kérni, és nyugodtan reklamálhatnak a szörnyű emberi jogi állapotokért az Egyesült Államok kormányánál. Ki tette tönkre Irakot? Ki tette tönkre Afganisztánt? Ki túrta szét a Közel-Kelet békéjét? Az Egyesült Államok és nagyhatalmi szövetségesei.
És tudják, az a helyzet, hogy ezeknek az országoknak az államvezetései azért borzasztóan aljasak, mert a földgázvagyonát, a kőolajvagyonát, az ásványkincseit, a természeti erőforrásait lerabolják ezeknek a szerencsétlen országoknak, úgy a Közel-Keletnek, mint Közép-Afrikának, zsebre vágják a hasznot, néhány nagytőkés vállalat gazdagszik belőle, a saját államuk állampolgárainak jólétére fordítják, az összes többi kárt, veszélyt és kockázatot pedig ránk hátékázzák.
(12.20)
Azt akarják, hogy megint az a szerencsétlen tízmilliós Magyarország viselje ennek minden kárát. Olyan szegények vagyunk, mint a templom egere, és ehhez a Dárius kincse sem lenne elég, ennyi embert, ennyi bevándorlót eltartani.
Szögezzük le: nem gyűlöljük a bevándorlókat, nem kívánunk nekik semmi rosszat, a minimumot megtesszük, ételt adunk nekik, szállást adunk nekik, de ezt a lehető legrövidebb ideig akarjuk megtenni, azt viszont határozottan kikérjük magunknak, hogy miközben súlyos milliárdokat emészt fel nemcsak európai uniós, hanem egyébként magyar adófizetői forintok formájában is, addig ők megengedjék maguknak azt, hogy több százan különböző csatakiáltásokkal megtámadják a magyar rendőrséget, megtámadnak békés magyar polgárokat, emberek életét, testi épségét, vagyonát veszélyeztetik. Jobb lenne, ha arról beszélnénk, hogy hogyan tudjuk magunkat akár egyénileg, akár közösségi szinten a jogos védelemre, az önvédelemre felkészíteni ezekkel a bevándorló bűnözőkkel szemben - a bevándorlók egy csoportjáról, és nem az összes bevándorlóról beszélek. Úgyhogy nyugodtan reklamáljanak nyugat-európai szövetségeseiknél, nyugodtan reklamáljanak az Egyesült Államoknál, és végre nézzenek magukba!
Egy kérdésem van még önökhöz: hogy fordulhat az elő, hogy önök politikai érdekeiktől vezérelve mindig kiakasztanak különböző táblákat a nyakukba, ha kell, akkor kiírják, hogy „Én is zsidó vagyok”, ha kell, kiírják, hogy „Én is cigány vagyok”, ha kell, kiírják, hogy „Én is bevándorló vagyok”. Egy táblát nem találnak soha, azt a táblát, hogy: „Én is magyar vagyok”, ezt a táblát soha nem találják. Köszönöm. (Taps a Jobbik és a kormánypártok soraiban. - Lukács Zoltán: Nem zárja ki egyik a másikat!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť