DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Akkor, amikor az LMP az egész krízisnek a globális összefüggéseiről beszél, azt sem lehet megkerülni, hogy ma Magyarország a nemzetközi fejlesztési politikára az egynégyszázad részét fordítja annak, amit Csehország. Egynégyszázad részét fordítjuk arra, hogy egyébként hogyan lehetne segíteni azon, hogy azok az emberek, akik útra kelnek, mégis ott, a hazájukban emberhez méltó feltételek között éljenek. Tehát jól értsük: Csehország ugyanennek az összegnek a négyszázszorosát költi nemzetközi fejlesztési politikára.
Kettő: a határzár, illetve konkrétan a kerítés esetén azért azzal az apró jogi problémával talán érdemes lenne szembenézni, hogy miután a kerítés maga Magyarország területén fog állni ezek szerint, tehát aki megkísérli az átjutást, legalább részben fel tud mászni a kerítésre, az azonnal kérhet menedékjogot, amit a nemzetközi egyezmények értelmében érdemben meg kell vizsgálni. Tehát magyarul: jogi értelemben sem biztos, hogy megoldást jelent, túl az egyéb összefüggéseken, maga a határzár.
Szeretném még arra felhívni a figyelmet, hogy miközben azt mondjuk, hogy természetesen vannak olyan kezdeményezések a törvényjavaslatban, amelyek akár praktikusak is lehetnek, közben vannak egészen embertelen megoldási javaslatok, ilyen például a menedékkérők pénzének lefoglalása az ellátás fejében, bármiféle jogorvoslat nélkül. Nem lehet megtenni, és ez egyébként nemcsak Magyarországon belüli jog, hanem általános emberi jog, hogy a jogorvoslatot biztosítani kell mindenkinek a számára. Ráadásul akár egyedül menekülő gyerekektől is lefoglalhatják azt a pénzt, ami náluk van. Ez egészen botrányos, ráadásul elhanyagolható bevételt generál ahhoz képest, hogy egyébként milyen kapacitásfejlesztésekre lenne szükség Magyarországon. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť