DR. RUBOVSZKY GYÖRGY,

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY,
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY, az Igazságügyi bizottság előadója, a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Biztos Úr! Az Országgyűlést arról tudom tájékoztatni, hogy az idén másodszor hallgatja meg a biztos urat, mert az év elején került sor a 2013-as, bár töredékesztendővel kapcsolatos beszámoló meghallgatására és elfogadására.
Ahogy a biztos úr mondta, az alapvető rendelkezéseket az Alaptörvényünk határozza meg, amely körülírja tulajdonképpen a biztos alapvető kötelezettségeit. Ez a 30. cikke az Alaptörvénynek. Ez határozza meg a biztost és helyetteseit, akiknek a feladatát is meghatározza, mint a jövő nemzedék érdekeinek a helyettes biztosa, és a nemzetiségek jogainak védelmét ellátó helyettes megválasztása is országgyűlési hatáskör. Hat évre szól a mandátumuk, és évente kötelesek az Országgyűlésnek beszámolni.
Az alapvető jogok biztosáról szóló törvény 1. és 2. §-a határozza meg azokat a feladatokat, amelyeket a biztos tevékenysége során köteles ellátni, és tulajdonképpen ez határozza meg azt a kört is, hogy ezekben a feladatokban tett eljárási cselekményeiről köteles ő és a helyettesei munkájáról is beszámolni az illetékes bizottság előtt, illetve a bizottság után az Országgyűlésnek.
Tisztelettel, a bizottság április 22-én meghallgatta a biztos urat és az egyik helyettesét is, a másik helyettese időpont-egyeztetés okán nem tudott megjelenni. A bizottság túlnyomó többsége a beszámolót elfogadásra alkalmasnak tekintette. Ezt a határozati javaslatot terjesztettük elő 4505. számon, és tisztelettel kérem, hogy a tisztelt Országgyűlés folytassa le a vitát, a vita lefolytatása után fogadja el az országgyűlési határozati javaslatot. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť