DR. GYÜRE CSABA,

Full text search

DR. GYÜRE CSABA,
DR. GYÜRE CSABA, a Törvényalkotási bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem támogatta ezt a törvénymódosítást, amely most előttünk hever, és a többi ellenzéki párt sem támogatta, illetve tartózkodott ebben a kérdésben. Álláspontunk szerint a törvény nem jó. Szilágyi György és Volner János képviselőtársaim ezzel kapcsolatosan a törvényjavaslatban található paragrafusok felére adott be módosítást, illetve leginkább azt javasolják, hogy ezeket el kellene hagyni. Álláspontunk szerint ezzel nemhogy előrevinnénk ezt az ügyet, hanem éppen hogy hátráltatjuk. Egyrészről azért, mert a tao eljárása így is túl bonyolult, és azt látjuk, hogy ezzel a módosítással tovább fogjuk bonyolítani a taós eljárást, és ez álláspontunk szerint semmiféleképpen nem érdeke az ebben részt vevő feleknek.
Másrészt pedig azt gondoljuk, hogy ezzel a módosítással olyan igazságtalanságok kerülhetnek bevezetésre, legalábbis ennek a lehetősége teremtődik meg akkor, amikor a reklám és marketing a szakszövetség által vagyoni értékű jogként elvonható lesz a sportegyesülettől, a sportolóktól. Ez alapján teljes mértékben igazságtalanná válik a rendszer, nem a teljesítmény nagysága és a közönség szeretete fogja meghatározni, hanem adott esetben a szövetség döntése fogja meghatározni azt, hogy hová, melyik sportegyesülethez mennyi pénz kerül.
(21.50)
Ez pedig semmiféleképpen sem a sporttevékenység javítására fogja inspirálni a sportolókat. Azt gondolom, hogy mindez akkor, amikor Európa-bajnokságra készül a labdarúgócsapatunk, amikor olimpiára készül Magyarország, semmiféleképpen sem azt fogja javítani, hogy a küzdőszellem és a sportteljesítmény fog megnövekedni, ha ezt a törvényt így el fogjuk fogadni.
E vonatkozásban adtak be módosítást képviselőtársaim, azonban ez nem került elfogadásra. Álláspontunk szerint ez a törvényjavaslat így nem jó, ezért a magunk részéről mi ezt nem támogatjuk, ezért is fogalmaztuk meg a kisebbségi véleményt. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť