DR. GYÜRE CSABA

Full text search

DR. GYÜRE CSABA
DR. GYÜRE CSABA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim! Az előttem szóló képviselőtársam beszélt a taopénzek igazságtalan elosztásáról, ezért is jutott eszembe még egy gondolat ezzel kapcsolatban, mégpedig az, hogy miért is nem kell mindent a szakszövetségekre bízni, miért nem kell minden pénzt odacsoportosítani, hiszen nem biztos, hogy igazságos módon lesz utána elosztva, ha mindent oda fogunk átcsoportosítani ezzel a jogszabály-módosítással.
Itt szeretném egy olyan sérelemre felhívni a figyelmet, ami, azt gondolom, hogy minden nyíregyházi polgárt egyformán érint és minden Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeit is egyformán érint, és ez pedig a labdarúgásban a szakszövetségnek, az MLSZ-nek a döntése, amely alapján a 2015-2016-os bajnoki évadban a nyíregyházi Spartacus futballcsapatát kirekesztették, álláspontom szerint teljesen igazságtalanul és teljesen jogtalanul, az MLSZ alapszabályaival is több ponton szembemenve rekesztették ki és sorolták vissza a nyíregyházi Spartacust az NB III.-ba. Jómagam is foglalkoztam ezzel az üggyel és tanulmányoztam, bennem ez az álláspont alakult ki egyértelműen, mint minden más nyíregyházi polgárban is.
Akkor, amikor sportági szakszövetségek ekkora hatalommal vannak felruházva, és akkor, amikor komoly, nagyon sok száz millió forintnak és milliárdoknak a sorsáról fognak dönteni, akkor bizony adott esetben sok minden befolyásolhatja a döntéshozót, és ezért kellenek azok a fékek a rendszerbe, amelyekből most egy féket, azt gondolom, hogy ennek a jogszabálynak az elfogadásával is ki fogunk venni, és még több lehetőséget adunk, hogy még több ilyen döntés szülessen meg, hogy egy 120 ezres városnak, egy 550 ezres megyének a szórakozását veszik el egy tollvonással, egy-egy ilyen döntéssel a sportági szakszövetségek. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť