MESTERHÁZY ATTILA

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA
MESTERHÁZY ATTILA (MSZP): Nagyon szépen köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Ott folytatnám, ahol jobbikos képviselőtársam abbahagyta. Jómagam tíz éven keresztül vezettem a Sportegyesületek Országos Szövetségét, amiről nem olyan rég lemondtam, mert úgy gondoltam, hogy olyan embert kell a sportegyesületek élére választani, aki egy kicsit nagyobb lobbierővel bír, és talán jobban tud az egyesületek érdekében tevékenykedni. Így Deutsch Tamást választotta meg ez a szervezet a legutóbbi küldöttgyűlésén egyhangúlag elnöknek. Engedjék meg, hogy innét is gratuláljak Deutsch Tamásnak, és azt kívánjam neki, hogy eredményes legyen a munkájában.
De emellett fontos vagy pont ezért fontos hangsúlyozni azt, amiről Gyüre képviselőtársam is beszélt. A taóval kapcsolatban, ezt Bánki Erik képviselőtársam szintén nagyon pontosan tudja, nagyon régóta jelen van az az igény az egyesületek részéről, hogy ebben valamilyen formában ők is részt vehessenek, és ne csak a sportági szakszövetségek részéről. Hiszen, mint ahogy szoktuk mondani, a magyar sport alapegysége az egyesület, és hiába van műhelytámogatás, hiába van sokféle egyéb más támogatásra lehetősége akár a sportági szakszövetségeken keresztül, mégiscsak jobb volna, ha szélesebb körben, minden egyes egyesületnek, függetlenül attól, hogy milyen sportágban tevékenykedik, lenne lehetősége arra, hogy ezt a taotámogatást igénybe vehesse, akár működési költségekre.
Hiszen egy olyan régi problémája ez az egyesületeknek, és ebben az általam vezetett ernyőszervezet is többször felszólalt, hozzászólt a vitához, hogy nagyon sok esetben a szakmai munkára, az utánpótlásra és sok minden másra már vannak kiemelt állami források vagy bármely más támogatás, de a működési költség tekintetében bizony nagyon nehéz helyzetben vannak az egyesületek. A villanyt bizony föl kell kapcsolni, a könyvelést el kell végezni, és a többi, és a többi, amik nem szorosan kötődnek értelemszerűen a sporttevékenységhez, de mindenféleképpen kell ahhoz, hogy megfelelő színvonalon láthassák el a kiváló magyar sportolók a munkájukat, és eredményesek legyenek.
Sőt, ráadásul ez igaz a nem olimpiai sportágakra is, hiszen sok esetben azt tapasztaljuk, hogy mintha egy picit megfeledkeznénk erről, és ez pártpolitikától független, hogy nemcsak olimpiai sportágak vannak, nemcsak olimpiai sportolók vannak, hanem bizony számos más olyan kiváló versenyzőnk van, akik nem olimpiai pontot hozó sportágakban tevékenykednek.
Tehát összességében csak szerettem volna talán ráerősíteni arra, kiemelni azt, amit a kisebbségi vélemény is megfogalmazott, hogy bizony érdemes lenne megfontolni a kormánynak azt, hogy hogyan lehet kiterjeszteni ezt a taotámogatást, hogyan lehet elérhetővé tenni minél több egyesület számára, függetlenül attól, hogy melyik sportágban milyen szakosztállyal rendelkezik. Hozzáteszem, ez már csak azért is érdekes és fontos, mert Deutsch Tamásnak az egyik fontos vállalása az volt, hogy ebben a tekintetben is az elnöki székfoglaló beszédében maga is ígéretet tett arra, hogy lobbizni fog a kormányzatnál. Ezért gondoltam, hogy akkor ezt egy picit előre jelezve, ha már ez a téma ilyenformán szóba került ennél a törvénynél, akkor Bánki Erik képviselő úr és a többiek figyelmébe is ajánlom. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť