MESTERHÁZY ATTILA

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA
MESTERHÁZY ATTILA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Így egy óra után, kettő óra előtt tényleg ideje lenne azt is elmondanunk, hogy aki valaha ezeket a jegyzőkönyveket elolvassa, azoknak fizessünk egy sört, kivéve, akik jelen vannak, mert ők hallották. Teljesen értelmetlen egy és két óra között bármilyen vitát is szervezni. Ettől függetlenül azért tényleg beszéljünk erről a rendkívül fontos, a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok egyedi beszámolási célokra történő hazai alkalmazásának bevezetéséhez kapcsolódó, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról.
Csak jót tudnánk mondani erről a törvénytervezetről, megint csak, hogy Tállai úrnak is néhány kellemes pillanatot okozzunk, valóban helyes és jó, hogy egy EU-s pénzügyi irányelv átültetéséről van szó. Szerintünk ez mindenféleképpen hasznos és dicséretes, éppen ezért támogatható irány, hiszen az azonos elvek alapján, azonos szerkezetben, azonos tartalommal elkészített beszámolók megkönnyítik a gazdasági szereplők számára, hogy értékeljék a partnerek pénzügyi és vagyoni helyzetét. Ugye, az viszont látszik, hogy ez inkább a nagyobb vállalkozások, a tőkeerősebb vállalkozások számára kedvezőbb, míg a kis- és közepes vállalkozások számára nehezebb és költségesebb, még akkor is, hogyha adott esetben ők választhatják csak ezt a lehetőséget. Éppen ezért, ha bármilyen kétségünk van ennek az irányelvnek az átültetésével kapcsolatban, az az, hogy a kis- és középvállalkozók, valamint a könyvelői, könyvvizsgálói szakma számára az átállás költség- és időigényes lehet, így rövid távon számukra negatív következményekkel is járhat.
És egy kérdésünk lenne, amire talán nemcsak itt a mai vita során, hanem a korábbi előterjesztés során nem tért ki az előterjesztő, hogy a Könyvvizsgálói Kamaráról szóló törvény módosítása során lefolytatták-e az egyeztetéseket a kamarával vagy sem, és hogy a véleményüket bevette-e az előterjesztő ebbe a javaslatba. Ha államtitkár úr tud erre valamilyen megnyugtató választ adni, akkor azt megköszönném. Előre a béke útján! Hajrá, köszönöm! (Taps az MSZP soraiból.)
(1.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť