POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! 2012-ben lépett hatályba az új szabálysértési törvény, amely a szabálysértési eljárás fokozatossága, a hatékony és gyors eljárás elvére épülő rendszerét teremtette meg.
A jelenlegi módosítást az azóta felmerült gyakorlati tapasztalatok indokolják. Így különösen az eltérő jogértelmezési kérdések rendezése, pontosítása, az egységes és következetes jogalkalmazási gyakorlat megteremtése, emellett a törvényjavaslat az eljárásjog hatékonyságát növelő új jogintézményeket és új tényállásokat vezet be, valamint a meglévő egyes tényállások szövegének módosítására tesz javaslatot.
A kormány által támogatott ellenzéki módosító javaslatok a törvényjavaslat szövegét pontosítják az újonnan bevezetett megkeresés jogintézménye és a törvényjavaslattal módosított jogosulatlan közterületi értékesítés szabálysértés vonatkozásában. A törvényjavaslat tárgyalására kijelölt Honvédelmi és rendészeti bizottság a támogatott képviselői módosító javaslatok mellett a törvényjavaslatot jogtechnikai és nyelvhelyességi szempontból is pontosító javaslattal élt. A Törvényalkotási bizottság módosító javaslattal élt, amely annak alapját teremti meg, hogy a közterület-felügyelet által kiszabott helyszíni bírság befizetéséből származó bevétel a települési önkormányzatot illesse meg.
A törvényjavaslat a módosított tényállásokkal a kialakult gyakorlat gördülékenyebbé tételét, az új jogintézmények bevezetésével pedig az eredményes felderítés biztosítását szolgálja. Kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a benyújtott törvényjavaslatot támogassa és fogadja el. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť