KUCSÁK LÁSZLÓ,

Full text search

KUCSÁK LÁSZLÓ,
KUCSÁK LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A Törvényalkotási bizottság 2015. november 5-én megtárgyalta a T/6623. számon benyújtott, az arcképelemzési nyilvántartásról és az arcképelemző rendszerről szóló törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság a házszabály 46. §-a alapján 28 igen szavazattal, 5 nem ellenében, tartózkodás nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést fogadott el.
Az összegző módosító javaslat tartalmazza az Igazságügyi bizottság módosító javaslatait, illetve a Törvényalkotási bizottság saját módosító javaslatait is.
Az előterjesztés törvényi szinten szabályozná a bűnmegelőzéshez és a bűnelkövetők személyének azonosításához szükséges módszerek, eljárások és nyilvántartások bővítését az arcképelemző rendszer és az arcképelemzési nyilvántartások segítségével. A jelenlegi személyazonosítási módszerek és eljárások kiegészítésével lehetővé válna az olyan fokozott bizonyosságú azonosítást lehetővé tevő, egyedi adatokban rejlő lehetőség kihasználása, amelynek segítségével nagy pontossággal állapítható meg egy adott személy személyazonossága. Az új bűnelkövetési alakzatok és a határon átnyúló bűncselekmények okán szükségessé vált a korszerű technológiák által biztosított, gyors és megbízható azonosítási lehetőségek és az ezt lehetővé tevő biztonságtechnikai rendszerek rendvédelmi és közigazgatási célú felhasználása jogi alapjának megteremtése.
Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Mindezekre tekintettel kérem, hogy a törvényjavaslatot támogassuk. Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť