POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! A törvényjavaslat általános vitája, illetve a bizottsági vitája is azt legalább bizonyította, hogy legalább abban van egyetértés, hogy a korszerű technikák, technológiák alkalmazása a bűnüldözésben szükséges és szükségszerű.
Maga a törvény olyan megoldást tartalmaz, hogy az arcképelemzés során egy biometrikus azonosító jön létre, amely azonosító a törvényjavaslatban nevesített garanciák mellett alkalmas arra, hogy a tárolt arcképprofilok megfelelő biztonsággal tárolhatók legyenek; alkalmas arra, hogy csak az arra jogosultak és csak jogszerűen használhatják fel; és ami a lényeg: alkalmas arra, hogy a nemzetbiztonsági, személyvédelmi és a létesítményvédelmi célokból ez az arcképprofil felhasználható legyen.
A törvényjavaslat pontosan, taxatíve határozza meg azt, hogy mely szervek jogosultak a tevékenység igénybevételére, és a törvényjavaslat egy állami szerv kizárólagos feladatkörébe utalja a nyilvántartás vezetését és a személyazonosítási, valamint a személyazonossági ellenőrzési szolgáltatások nyújtását.
A kormány által támogatott módosító javaslat egy olyan kiegészítést tartalmaz, amely a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény szerinti tartózkodási engedélyre vonatkozó és a letelepedési engedélyre vonatkozó résznyilvántartás mellett további két résznyilvántartással egészíti ki az adatátadással érintett résznyilvántartások körét. Ezzel a két nyilvántartással a vízum iránti kérelem és a kiadott vízum, illetve a vízumot helyettesítő engedélyre jogosító igazolásokra vonatkozó résznyilvántartás kapcsolódik a rendszerhez.
(Az elnöki széket dr. Hiller István,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Ház! Az előbb megfogalmazott bizalmatlanságról önmagában, azt gondolom, érdekes egy olyan képviselőtől hallani, aki a tüntetésen résztvevők biztonságáért aggódik, amikor a kormányuk annak idején azonosító nélküli rendőrökkel lövetett a békés tüntetőkre.
(0.00)
Azt gondolom, ez jól mutatja, hogy a törvény tényleges, valós tartalmával nem foglalkozva, abszolút a pillanatnyi pártpolitikai érdekük alapján ítélték meg a törvényt, ezért kérem a józan többséget, hogy támogassa a törvényjavaslat elfogadását. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť