LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Minden bajra a jó orvosságot kell felírnia az orvosnak, és a betegnek pedig azt kell beszednie. (Közbeszólás a Jobbik padsoraiból: Ezt kérjük mi is!)
Én első lépésben egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy Magyarországon a végrehajtó hatalom által igénybe vehető eszközök közül az Európai Bírósághoz való fordulás lehetőségét kövesse a kormány, ami a kötelező európai betelepítési kvótával kapcsolatos. Mint ismeretes, megszületett, véleményem szerint nem legitim jogi formában egy olyan európai bizottsági döntés, amely Magyarországra ezrek betelepítését kényszerítené rá úgy, hogy még nem találkoztam olyan magyar emberrel, aki azt mondaná, hogy erre szüksége lenne az országnak. (Z. Kárpát Dániel közbeszólása.)
750 ezer aláírást gyűjtött össze a Fidesz és a KDNP. El kell oszlatnom a kételyeit: én azt tapasztalom, hogy azok is aláírják, akik 2014-ben nem ránk szavaztak, és 2018-ban sem tervezik. Jó néhány olyan választópolgárral találkoztam, aki soha nem volt és nem is lesz fideszes, mégis támogat bennünket ebben az ügyben, hiszen a kormánynak nemcsak arra a törvényre van szüksége, amit önök elfogadtak törvényhozóként, hanem szüksége van a társadalom támogatására is.
Nem zárom ki azonban annak a lehetőségét, hogy a jogvitával párhuzamosan vagy annak a kimenetelétől függően akár népszavazás is legyen ebben a kérdésben Magyarországon, tekintettel arra, hogy Magyarországnak semmilyen érdeke nem fűződik a betelepítéshez. Világos legyen: mi Európában a bevándorlást nem megszervezni, hanem megállítani akarjuk. Az a meggyőződésünk, hogy Magyarországon egy darab bevándorlóra nincs szükség. Az ország saját magával határos. Hogyha valakire szükségünk van, akkor maximum azokra, akik a határ másik oldalán magyarként élnek. Következésképpen egyetlenegy bevándorlót sem fogunk befogadni, és magam mint parlamenti képviselő vagy mint végrehajtó hatalmi ember, végrehajthatatlannak gondolom azt az európai bizottsági döntést, hogy Magyarországra ezreket telepítsenek be. Nincs olyan települési önkormányzat, amely lakást meg szociális segélyt adna ezeknek az embereknek Magyarországon. Úgy gondolom, hogy a súlyos társadalmi krízis elkerülése érdekében minden lépést meg kell tennünk, hogy megakadályozzuk a kötelező betelepítési kvóta hatálybalépését. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť