Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Jobbik - mint korábban jelezte - támogatja azt a fájdalomcsillapítónak is tekinthető lépést, ami a Fidesz aláírásgyűjtő-kampányát illeti migrációs témában, hiszen bár a nemzetközi térben ez nem kötelez igazából senkit semmire, ennek a legitimációs ereje sokkal korlátozottabb, mint a Jobbik javaslataié, mégis azt kell mondjuk, egy jó irányba mutató lépésről van szó, ahol felül kell emelkednünk az abszolút pártpolitikai érdekeken.
Ugyanakkor egy ennél egy fokozattal erősebb módszert is a kormányzat figyelmébe ajánlottunk, mégpedig egy olyan országos népszavazást, amelynek értelmében közvetlen módon - nemcsak, mondjuk, nemzeti konzultációs jelleggel, abszolút egy párttal szimpatizáló erőket, hanem minden választópolgárt megkérdezve - egy olyan legitimációs erőt lehetne behozni a magyar politikai erőtérbe, amely adott esetben nemcsak ezt, de a mindenkori magyar kormányt kötelezi arra, hogy bizony a magyar választópolgárok által kikövezett úton járjon, abban a mederben maradjon, amelyet a magyar választók egyértelmű akarata határolt körbe, hiszen álláspontom szerint 90 százalék fölötti lenne azok aránya, akik elutasítanák, hogy akár kvóta alapján, akár visszatoloncolások útján bármilyen idegen országból származók tömegeit telepítsék Magyarországra.
(14.10)
Annak érdekében, hogy egy ilyen országos népszavazást kezdeményezhessünk, bizonyos jogi aggályokat el kellett hogy mossunk. Ennek útja pedig csak és kizárólag egy alaptörvénymódosításon keresztül lehetséges.
Az is látható, hogy a Jobbik ezen alaptörvénymódosító kezdeményezését már jóval a párizsi események előtt benyújtotta. Megdöbbenéssel álltunk ugyanakkor az előtt, hogy a kormányzat és az Igazságügyi bizottság nem is vette ezt napirendjére.
Végül ez a mai napon megtörtént. A mai napon viszont ez a bizottság nem engedett teret a Jobbik kezdeményezésének, tehát nem akarta ez a bizottsági többség közvetlen módon, egy országos népszavazáson megkérdezni a magyar embereket arról a társadalmi és hosszú távon a társadalom szociokulturális mélyszöveteibe ható kérdésről, amely együttélésünk feltételeit hosszú távon befolyásolja.
Adódik tehát a kérdés: miért (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) nem hajlandó a kormányzat közvetlen véleménynyilvánítást kérni a magyar választópolgároktól ezen ügyben? (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť