KUCSÁK LÁSZLÓ

Full text search

KUCSÁK LÁSZLÓ
KUCSÁK LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Elfogadva az elnöki útmutatást, ez esetben akkor engedjék meg, hogy csak arra térjek ki jómagam is, hogy a jelenlegi javaslat szövegpontosítást tartalmaz az értelmező rendelkezésekben annak érdekében, hogy a hadigondozási ellátás a Magyarország, a magyar állam érdekében veszteséget szenvedetteknek támogatást nyújtson. Így elmondható, hogy a jogalkotói szándék a korábbi hatályos szövegtől nem tér el, ugyanis immáron a határon túli magyarokra is kiterjed, viszont a jogalkotónak nem volt célja az olyan kettős magyar állampolgár hadigondozásba vétele, akinél egy nem magyarországi vagy nem magyar érdekű esemény vagy veszteség miatt vált szükségessé a hadigondozás.
A módosítás másik oka az eljáró hatóságok megjelölésének pontosítása, tekintve, hogy minden igénylő számára biztosított legyen a kétfokú jogorvoslati rendszer. Az eljárási szabályt pontosítja a javaslat, mert az említett határon túli magyar állampolgárságú kérelmezők esetében a másodfokú hadigondozási hatósági jogkört a honvédelemért felelős miniszterhez rendeli.
Itt engedjék meg, hogy megemlítsem azt, hogy éppen az elmúlt héten volt alkalmam a főváros XVIII. kerületében a pestszentlőrinc-pestszentimrei kerületi kormányhivatalban részt venni a hivatalvezető úr társaságában a kerületünkben a 200. ilyen hadigondozási ellátásban részesülő személynek a jogosultságról szóló igazolványa átadásán, innen is köszöntve Sándor bácsit, jó egészséget kívánva neki.
(20.50)
Eddig 238 esetben született döntés a kerületünkben, és vannak olyan esetek, amikor az eljárásrendnek, a szabályozásnak köszönhetően még nem kerülhettek be ebbe az ellátási rendszerbe néhányan. Bízom benne, hogy a továbbiakban ezeket is rendezni tudjuk, és akkor hamarosan a 300., 400. ilyen átadásra is sor tud kerülni nálunk, a főváros XVIII. kerületében.
Valóban egy üdvözlendő ellátási formáról van szó, és bízom benne, hogy a továbbiakban is minden politikai erő támogatását élvezni fogja. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť