DR. KOVÁCS ZOLTÁN,

Full text search

DR. KOVÁCS ZOLTÁN,
DR. KOVÁCS ZOLTÁN, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Nagyon röviden szólnék hozzá, tekintettel arra, hogy nem volt vita, és a TAB-ülésen a képviselők nem vitatkoztak ezen a témán, hiszen - mint ahogy az általános vitában is elhangzott - ez a kérdés az állampolgárokat jelentős mértékben segíti, olyan mértékben, hogy mintegy 10 milliárd forint nagyságrendben nem kell igazgatási szolgáltatási díjakat, illetve illetékeket fizetni, amennyiben a parlament ezt a zárószavazásával jóváhagyja, 2016. január 1-jé-től.
A kormány elhatározott a bürokráciacsökkentésben, ezzel kapcsolatosan mintegy 110 törvény módosítására tettünk javaslatot, amit már a köztársasági elnök úr ki is hirdetett. Ennek folytatása, illetve folytatása a 2010-es programnak a mostani előterjesztés is. Jó néhány társadalmi csoportot céloztunk meg benne, a fiataloktól a vállalkozókon keresztül általánosan véve az állampolgárokat, hogy az okmánycsaláddal kapcsolatos, a vállalkozásokkal kapcsolatos rezsijük csökkenhessen. Ennek érdekében nemcsak magunk találtunk ki és ötleteltünk ezen a téren, hogy mely ilyen igazgatási szolgáltatási díj, illetve illeték érinti állampolgárok széles körét az országban, hanem maguk az állampolgárok is véleményt nyilvánítottak mintegy 400 ezren a különböző kérdőíveken, és az általuk felhozott javaslatokat illesztettük aztán bele a törvénytervezetbe.
Tisztelt Országgyűlés! Tekintettel arra, hogy ezt a patkó különböző részein ülő országgyűlési képviselők is támogatták, kérem, hogy ezt a jó szokásukat tartsák meg a továbbiakban is, és a zárószavazáson is így tegyenek, hiszen ez az ország polgárainak érdekét szolgálja. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť