APÁTI ISTVÁN

Full text search

APÁTI ISTVÁN
APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Nem ártana tisztázni azt, hogy kik a menekültek és kik a bevándorlók ebben a kérdésben. Onnantól számítva, hogy valaki egy háborús övezetből elmenekülve az első nem háborús, hanem békés országot eléri, nem menekült, hanem bevándorló vagy éppen betolakodó; onnantól kezdve nem az életösztön, a túlélés ösztöne hajtja, hanem a nyugat-európai szociális rendszerek kiszipolyozása iránti olthatatlan vágy. Azért ezt tegyük így ebben a formában tisztába, mert fogalomzavaros a vita, tehát itt alapfogalmak nincsenek rendbe téve, nincsenek tisztázva. A bevándorlók 80 százaléka nem is háborús övezetből jön. Azért ezek a számok is elgondolkoztatóak, ezek az arányok.
Másrészt pedig mindenki vésse az emlékezetébe igen-igen erőteljesen, hogy ennek a problémának a legelejénél tartunk. Látható, hogy ötszázezer és egymillió közötti létszámú bevándorló mekkora problémákat okoz az egész kontinensnek. Mi lesz akkor, hogyha a Közel-Keletről ennek a létszámnak a többszöröse, illetőleg Fekete-Afrikából milliós, tízmilliós nagyságrendű tömegek indulnak útra? Gyakorlatilag ez a kontinens össze fog roppanni.
Éppen ezért, ha nem is csírájában, mert csírájában már nem sikerül elfojtani, most kellene megfogni ezt a problémát. Ezért lenne szükség arra a népakarat kiteljesítésének jegyében, hogy országos ügydöntő népszavazásra kerülhessen sor. Ez egy valódi, erős eszköz, és pontosan a kormányt szeretnénk azzal segíteni, a mindenkori kormányt, mert jelen pillanatban a Fidesz-KDNP-kormánynak lenne a legerősebb kard a kezében akkor, hogyha egy érvényes és eredményes népszavazás lenne emögött, mert abban biztos vagyok, hogy a kettőszázezer aláírás nagyon hamar összegyűlne. Abban is biztos vagyok, hogy négymilliótól többen mennének el. Abban is biztosak lehetünk, hogy elsöprő többségben elutasítanák a visszatoloncolást és a kvóta jogcímén ideérkező bevándorlók erőszakos betelepítését.
Egy hatalmas sikert lehetne aratni, kormányokon átívelően rendezhetnénk ezt a kérdést. Az európai polgári kezdeményezés az európai sóhivatal egyik altípusa, ha pedig az európai bírósági kérelemmel elkéstek (Az elnök csenget.), akkor gyakorlatilag nem is marad más megoldás, mint az, hogy támogassák ezt a javaslatot.
Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť