DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ezt a javaslatot nem fogjuk tudni támogatni. Nem azért nem támogatjuk, mert azt a kvótát, amiről Z. Kárpát képviselőtársam beszélt, mi helyesnek tartanánk; azt sem fogjuk támogatni, annak a bevezetését sem, egészen addig, ameddig egy megnyugtató megoldást egyébként a migráció kérdésére az Európai Unió, illetve természetesen az Európai Uniót alkotó tagállamok vezetői nem találnak. Én is ezt az egyik legsúlyosabb és legégetőbb, legfontosabb problémájának tartom Európának, sőt talán az azon kívüli világnak is.
Abban is egyetértek Z. Kárpát képviselőtársammal, hogy a népszavazási tárgykörök, akárcsak a népszavazási egyéb szabályok ma nem megfelelően kerültek rögzítésre az Alaptörvényben, illetve más jogszabályokban, tehát a népszavazásra vonatkozó szabályrendszer felülvizsgálatára is mindenkor nyitottak vagyunk. Azonban azt kell látni, hogy ez a kérdés akkor oldható meg népszavazással, hogyha kilépünk az Európai Unióból, vagy legalábbis az Európai Uniót meggyőzzük arról, hogy ilyen jelentős kérdésekben hozzájáruljon ahhoz, hogy Magyarország eltérjen a kötelezően vállalt nemzetközi egyez-ségtől, szerződésektől.
Magyarán, egy ilyen kérdésnél fölmerül az emberben az a dilemma, hogy vajon a Jobbik tényleg komolyan gondolja-e azt, hogy most már nem kíván kilépni az Európai Unióból és nem kívánja kiléptetni Magyarországot, mert ha komolyan gondolják, képviselőtársaim, akkor egy ilyen javaslatot nem terjesztenek elő. Itt vagy arról van szó, hogy önök egyszerűen egy populista javaslattal állnak elő, amiről önök is tudják, hogy marhaság és keresztülvihetetlen, vagy arról van szó, hogy önöknek a szándéka valójában afelé komoly, hogy Magyarország az Európai Uniónak ne legyen többet tagja.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť