DR. STAUDT GÁBOR

Full text search

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm szépen, tisztelt elnök úr. Úgy gondolom, hogy az az alaptörvénybeli megfogalmazás nem új keletű, ami a nemzetközi szerződések vonatkozásában zárja ki azt, hogy az emberek véleményt nyilváníthassanak, és amennyiben ezt a javaslatot a Ház elé engedjük - mindent ki lehet küszöbölni, tehát Bárándy képviselőtársamnak azt mondanám, jogászként az a dolgunk, hogy kiküszöböljük a jogi problémákat egy javaslatból, de a lényeg az, hogy az emberek véleményt nyilváníthassanak (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Így van!) -, ez nem az Európai Unió felé, illetve nyilván az Unió felé is egy véleménynyilvánítás, de legfőképpen a kormányzat és a mindenkori kormányzat felé, és annak a megfogalmazása, hogy a mindenkori kormányzat mit képviseljen az Unió színterén, hiszen a mindenkori kormányoknak beleszólásuk van a döntésbe, nem mindegy, hogy a Tanácsban, mondjuk, mit képviselnek.
Úgy gondoljuk, hogy hosszú távú megoldás kell, ahogyan Z. Kárpát Dániel képviselőtársam elmondta, nemcsak a jelenlegi szituációra, hanem akár ötven-száz évre előre meghatározó megoldás kell.
Azt is el kell mondjam, hogy az aláírásgyűjtés, ami zajlik a Fidesz részéről, ez azért is haszontalan, mert az Országgyűlés elé behozták az arról való döntést, hogy felkéri az Országgyűlés a kormányt, hogy az Európai Unió Bíróságához forduljon, csak egy a gond, nem hallottam a hírekben, hogy ezt meg is tették, és nekem úgy tűnik, hogy kifutottak a határidőből. Szeptember 24-én lett hatályos ez a határozat, és két hónap van arra, hogy az adott kormányok az Unió Bíróságához forduljanak.
Tehát itt most valami nagy gond van a rendszerben, nyilvánvalóan majd meg fogják ezt magyarázni, ha így van, de ahelyett, hogy itt bohóckodtak volna az Országgyűléssel, azért mondom, hogy bohóckodtak, mert ha a kormány meg tud tenni egy lépést, a kormány tud az Európai Unió Bíróságához fordulni, akkor azt a lépést mielőbb meg kellett volna tennie a kormánynak, nem a parlamentnek mindenféle háttér-felhatalmazására várni, aminek egyébként jogi relevanciája nincsen. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)
(18.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť