KÓNYA PÉTER

Full text search

KÓNYA PÉTER
KÓNYA PÉTER (Független): Köszönöm a szót, elnök úr. Miközben kvótakérdésben és kötelező kvóta ügyében együtt szavaztam független képviselőként kormánypárti képviselőkkel és a Jobbik-frakcióval, ebben a kérdésben más véleményen vagyok. Nem véletlen az, hogy a kvótáról történt szavazást követően egy határozati javaslatot nyújtottam be a parlamentnek, amit reményeim szerint jövő héten már bizottság tárgyalni fog, ami arról szól, hogy a parlament vitassa meg azt, hogy önkéntesen hány bajba jutott embert és migránst tud befogadni Magyarország - önkéntesen, szeretném kihangsúlyozni.
Azt gondolom, hogy Magyarországnak erkölcsi kötelessége és a magyar népnek erkölcsi kötelessége, hogy bajba jutott embereken segítsenek, akik valamilyen módon háborús övezetben olyan körülmények közé kerültek, hogy el kell hagyniuk az országukat, hiszen erre történelmi felelősségünk is van. Ha belegondolunk akár csak az 1848-49-es szabadságharcba, akár a XX. század eleji gazdasági világválságba vagy a második világháborúba, vagy az ’56 utáni menekülthullámba, ahol egyébként bajba jutott honfitársainkat tárt karokkal várták a világ különböző országaiban, azt gondolom, hogy erkölcsi kötelességünk az, hogy Magyarország gazdasági lehetőségeihez mérten önkéntesen fogadjon be menekülteket. Ezért én ezt a javaslatát nem tudom támogatni a Jobbiknak. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť