DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Ha ön akár Egerben jár, akár Hatvanban jár, és ott beszél a kórházi dolgozókkal, akkor valóban elég szomorú képet festenek arról az időszakról, amikor a HospInvest és az akkori szocialista privatizáció rányomta a bélyegét a kórházak sorsára. (Gúr Nándor: Ennek már 6. éve, tudod?) Nyilvánvalóan sok más kérdés is van az egészségügyben, amit meg kell oldani, és sok más kórházban is vannak olyan problémák, amelyek általánosak az egészségügyben, ezt nyilván nem szabad eltagadni. Nyilván ennek része volt az, amiért a kórházakat 60 milliárdból kellett konszolidálni, nyilván ennek része volt az, amiért folyamatosan növeltük az elmúlt időszakban is az egészségügyi béreket, és nyilván ezt kell tennünk a következőkben is, de tudja, ahol a HospInvest a Szocialista Párt közreműködése révén betette a lábát, ott még inkább fájóak a múlt sebei, és jól látható, hogy mire volt ez jó. A kórházakból nagyon sok szakorvos akkor távozott el, a kórházak eszközállománya akkor nemcsak hogy nem fejlődött, hanem visszaesett, hiszen sok mindent eladtak azokból a műszerekből, és ezeket a hátrányokat hozzák be akár Hatvanban, akár Egerben.
Tehát valóban nehéz volt a talpra állás a hospinvestes korszak után, ugyanakkor most is az egri Markhot Ferenc Oktatókórházban több európai uniós pályázat fut eszközparkok felújítására, cseréjére, korszerűsítésére; bízunk benne, hogy ezek tudják ezt a hátrányt valamelyest kompenzálni, amit a hospinvestes időszak tett. Természetesen a szakmai minimumfeltételeknek eleget tesz a kórház személyi állománya, a személyi feltételek folyamatosan biztosíthatók. Az igaz, amire képviselő úr utalt, hogy több orvos egyszerre lépett ki, de így is, a csökkenés után is 16 orvos dolgozik radiológiai területen, és ha azt nézzük, hogy idén hol nőtt az orvosok száma, akkor az urológiai, aneszteziológiai vagy sürgősségi szakterületen dolgozók számában pedig emelkedést tapasztalhatunk. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť