DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Engedje meg, hogy reagáljak súlyos állításokat is felvonultató felszólalására.
Mindenekelőtt szeretném önnek azt javasolni, hogy ezeket a kérdéseket a Simicska Lajoshoz kötődő médiumokban is tegye fel. A vak is látja ugyanis, hogy a Jobbik politikusai a korábbinál sokkal gyakrabban fordulnak meg az említett üzletemberhez tartozó tévékben és rádiókban (Novák Előd: De mégsem a törvényes mértékben!), és miközben elég gyakran vendégeskednek itt, ezeket a kérdéseket önök egyetlenegy alkalommal sem tették fel (Novák Előd: Nem igaz!), ezek a felvetések ott egyszer sem hangoztak el. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Így van!)
A felszólalás ugyanakkor zavarba ejtő is. Azért volt zavarba ejtő, mert teljesen ellentétes azzal, amit az ön pártelnöke képvisel. Vona Gábor a Jobbik tévéjében nem is olyan rég még azt javasolta, hogy Simicska Lajos vezesse a Jobbik korrupcióellenes ügyészségét. Ez kétszínű magatartás. (Novák Előd: Humorérzék!) Ez a kétszínű magatartás más ügyekben is tetten érhető. (Bangóné Borbély Ildikó: Államtitkár úr, két évvel ezelőtt…)
Engedje meg, hogy felhozzak egy példát, képviselő úr! A Jobbik korábbi választási programjában világosan szerepelt, hogy a földet vissza kell juttatni a gazdáknak. Tavalyi választási programjuk 54. oldalán ott sorjáznak a szavak arról, hogy új földosztásra van szükség. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.) Erre eltelik pár hónap, és ennek a teljes ellenkezőjét képviselik: ellenzik a „földet a gazdáknak” programot, ellenzik, hogy a magyar családi gazdálkodók földhöz jussanak. (Szilágyi György: Nem, Simicskát ellenezzük!) Nem tudjuk, mi az oka ennek a magatartásnak, de egy dolgot világosan szeretnénk leszögezni, rögzíteni: önök jelenleg a nagybirtokosok oldalán állnak. Ennek megfelelően nem túlzás, ha azt kérjük: először saját soraikat rendezzék, a nagy földbirtokosok ügyeinek tisztázása a Jobbiknál kell hogy kezdődjön.
Köszönöm a figyelmüket. (Novák Előd: Ezt ki írta? - Közbeszólás a Jobbik soraiból: Éljenek a gázszerelők! - Szilágyi György: Esküszöm, jobbak, mint a kommunisták! - Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť