MESTERHÁZY ATTILA

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA
MESTERHÁZY ATTILA (MSZP): Nagyon szépen köszönöm, elnök úr. A rövid időre való tekintettel egy konkrétumra szeretném fölhívni a kormányzat figyelmét, és ott folytatnám, ahol képviselőtársaim abbahagyták, hogy ha van egyfajta politikai konszenzus e mögött a jogszabály-harmonizáció mögött, akkor a kormánynak érdemes lenne fölhasználni úgymond ezt a hullámot arra is, amiről Szakács László beszélt, hogyan lehetne a fogyasztóvédelem céljait még hatékonyabban érvényesíteni, hiszen napi szinten éljük meg, hogy a fogyasztók a pénzügyi szolgáltatókkal szemben kiszolgáltatott helyzetben vannak. Nem tudják, hova forduljanak, nincsenek megfelelő szabályozók ebben a tekintetben, és bizony a napi gyakorlat azt mutatja, hogy még továbbra is elveszettnek érzik magukat ezek az emberek, éppen ezért azt javasolnánk a kormányzatnak, hogy folytassák ezt a munkát.
Az MNB-nek valóban az lenne a dolga, hogy erre koncentrál, nem pedig, hogy ingatlanokat meg mindenféle képeket vásároljon, hanem hogy áttekintse a magyarországi szabályozást. Ehhez még azt a javaslatot is hozzátenném a kormányzat számára, hogy nagyon sok olyan civil szervezet is működik Magyarországon, amelyek nagyon pontosan és jól látják a napi gyakorlati hiányosságokat, a kiszolgáltatott helyzetet. Tehát érdemes lenne egyfajta konzultációba kezdeni, hogy ezeket a jogszabályokat még inkább a napi gyakorlatnak meg lehessen feleltetni, hogy ezeknek a civileknek a véleményét is a kormányzat kikérje, használja, és aztán egy következő módosítással azt a helyes célt, nevezetesen, hogy a fogyasztóvédelmet erősítsük ezen a területen is, tudjuk szolgálni. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť