TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Bár képviselő úr is érintett néhány módosító javaslatot, ha megengedik, én is röviden összegezném. A vitában több területet érintően került sor módosító javaslatok benyújtására. Ezek többsége kodifikációs és egyéb pontosító jogszabályok tartalmi és belső összhangját biztosító indítvány, amelyeket a kormány természetesen támogatott.
(19.30)
Engedjék meg, hogy a következőkben az egyéb módosító javaslatokról is szóljak. A parlamenti döntéshozatal során a törvényjavaslat egyik legfontosabb módosítása, hogy a duplikáció elkerülése érdekében megváltoztak a biztosítói és a viszontbiztosítói fizetőképességről és pénzügyi helyzetről szóló jelentéssel összefüggő részletszabályok, hiszen azok többségét kormányrendelet és közvetlenül hatályosuló bizottsági rendelet tartalmazza. Ugyancsak európai uniós rendelettel, az úgynevezett Róma I. rendelettel való összhang biztosítása céljából kerültek pontosításra a biztosítási szerződésekre irányuló jogszabályok is. Előírásra került ugyanis az ügyfelek tájékoztatási kötelezettsége a jogválasztás lehetőségéről.
Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztett módosító javaslat mindezek mellett a titoktartási rendelkezésekre tekintettel is pontosítja a normaszöveget, valamint megengedi, hogy az érintett biztosító vagy viszontbiztosító nemcsak a felügyeleti határozatot, hanem annak bírósági felülvizsgálata keretében hozott bírósági határozatot is közzétegye a honlapján.
Egyebekben az értékpapír-forgalmazói vizsga követelménye is törlésre került a biztosító saját vagyonkezelési tevékenységét irányító személy vonatkozásában, mert az alapul szolgáló tőkepiaci követelményrendszer sem támaszt ilyen feltételt. Végezetül, ahogy már elhangzott, az alapvető kamatkülönbözet fogalma is meghatározásra került, annak következetes alkalmazhatósága érdekében.
Tisztelt Ház! Köszönöm az együttműködést, és kérem, hogy a módosító javaslatokkal együtt a törvényjavaslatot elfogadni szíveskedjenek.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť