CSERESNYÉS PÉTER

Full text search

CSERESNYÉS PÉTER
CSERESNYÉS PÉTER nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Nem volt idő a két percben arra, hogy a jövőről is beszéljek. Természetesen a foglalkoztatási adatok tekintetében is pozitív előrejelzést tudok mondani, legfőképpen azért, mert olyan programok indulnak, amelyek segítségével pontosan a közfoglalkoztatottak közül a versenypiacon való elhelyezkedést próbáljuk segíteni különböző támogatásokkal.
De a reálbér-emelkedés, béremelkedés kapcsán tette fel a kérdését, szeretnék néhány gondolatot mondani. A továbbra is alacsony infláció mellett arra számítunk, hogy a vállalkozói szférában az év végéig folytatódnak az eddigi tendenciák, tehát a 3,5-4 százalékos béremelkedések folytatódnak, tehát megvalósul az a 3 és 4 százalék közötti reálbér-növekedés. A közszférában pedig az első félévinél magasabb emelkedést prognosztizálhatunk az év hátralévő részében, hiszen a júliusban hatályba léptetett béremelések hatása a következő hónapokban fog érvényesülni, úgyhogy remélhetőleg (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) mindenki érzi ezt majd a pénztárcája növekedésében. Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť