GELENCSÉR ATTILA

Full text search

GELENCSÉR ATTILA
GELENCSÉR ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A fogyasztói árak átlagosan 0,2 százalékos csökkenése következtében a reálbérek növekedése az év első nyolc hónapjában ismét meghaladta a nettó bérnövekedést. Így nemzetgazdasági szinten a közfoglalkoztatás hatásának beszámításával 3,9 százalékkal, anélkül 4 százalékkal növekedtek ez idő alatt a reálkeresetek. Ezzel 32 hónapja töretlenül emelkednek a reálbérek Magyarországon.
Nemzetgazdasági szinten a bruttó kereset 100, a családi adókedvezmény nélkül számított nettó kereset 159 300 forint volt január és augusztus között, ami a változatlan adórendszer következtében egyaránt 3,7 százalékos emelkedést jelent éves alapon. A kiváló GDP-adatok, a folyamatosan javuló foglalkoztatottság és a csökkenő árak további létszámbővülést és reálkereset-emelkedést vetítenek előre.
(13.40)
A pozitív folyamatok pedig kedvezően hatnak a lakosság jövedelmi helyzetére, és hozzájárulnak a belső fogyasztás növekedéséhez is. A kormány megfékezte az áremelkedéseket, lényegében és összességükben nem nőttek az árak, amire a hatvanas évek óta nem volt példa. Mindenki tudja, hogy az infláció a szegények adója, rejtett adója, az alacsony inflációnak tehát a szegényebbek a legfőbb nyertesei.
Tisztelt Államtitkár Úr! Közös célunk, hogy minél több pénz maradjon a magyar családoknál, nőjenek a háztartások megtakarításai, és lehetőségük nyíljon a korábban elhalasztott vásárlások pótlására. Az alacsony inflációnak is köszönhetően a bérek többet érnek, mint egy esztendővel ezelőtt. Kérdezem államtitkár urat, hogy a példás gazdasági teljesítményünknek köszönhetően van-e kilátásban további reálbér-növekedés. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť