DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A családok terheinek mindenkire kiterjedő nagyarányú rezsicsökkentése mintegy 3,8 millió családot érintett, és ez a 3,8 millió háztartás a 2012-es árakhoz képest ez év végéig mintegy 650 milliárd forintot takaríthatott meg.
A magyar állam elkötelezett a többségi állami tulajdonú regionális víziközmű-társaságok hosszú távú, közszolgáltatási célú működtetése iránt, hiszen ezek a cégek nélkülözhetetlen szerepet töltenek be nemcsak az ágazati szakfeladatok ellátásában, hanem a kormány által kitűzött szakmapolitikai célok megvalósításában, összefoglalva egyébként az ellátásbiztonság garantálásában. Valóban így van, ahogy ön mondja, az ágazat vagyonpolitikai szempontú teljes körű áttekintését és az érintett társaságok működésének vizsgálatát szükségesnek tartottuk és közösen egyébként meghoztuk. Ez a vizsgálat lehetőséget biztosít számunkra, hogy közösen hosszú távú stratégiát dolgozzunk ki. Ezek egy intézkedési tervben öltenek testet, amelynek összeállítását a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő koordinálja a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének és a MaVíz, a Magyar Víziközmű Szövetség bevonásával. Egyébként most is közösen folyik a munka, tehát maga az átvilágítás is.
A sarokpontokat széles körű szakmai konszenzussal már kialakították a résztvevők, jelenleg az intézkedések részleges kidolgozása folyamatban van. Meggyőződésem szerint a dokumentum még ez évben megszülethet. Célunk, hogy megteremtsük minden érintett fél számára a kiszámítható és hatékony jövőbeli működés feltételeit.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť