KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A közelmúltban az illetékes szakszervezetek sztrájkot helyeztek kilátásba arra az esetre, ha megvalósul a minisztérium azon tervezete, amely szerint 10 százalékos bértömegcsökkentést és létszámleépítést hajtanak végre az állami tulajdonú víziközmű-társaságoknál.
Egy nyilatkozat szerint ez csupán félreértés volt, azonban nem szabad leértékelnünk a problémát. Az ugyanis tény, hogy a szolgáltatók nagy bajba kerültek, és ennek részben a kormány is előidézője. Egy szakszervezeti vezető mondta azt, hogy ezek a cégek egészen addig nyereségesek voltak, amíg a rezsicsökkentéssel és egyéb adókkal nem rakták rájuk a terheket. A Jobbik álláspontja ezzel ellentétben az, hogy a rezsicsökkentést mi támogattuk, és a továbbiakban, a jövőben is támogatni fogjuk, azonban jól láthatóan annak fedezete nem a kormány által beígérten, a cégek extraprofitja volt, hiszen továbbra is hallani a Dunántúli Regionális Vízmű esetén is nevüket elhallgató dolgozóktól cégszintű pazarlásról, drága külsős munkavállalókról, alvállalkozókról, magáncélú gépkocsihasználatról, illetve vezetői prémiumokról. Október elején a szaktárca azt ígérte, hogy egy hónapon belül átvilágítják az állami tulajdonú regionális víziközmű-szolgáltatókat, így a siófoki székhelyű DRV-t is. Azonban itt nem állhat meg a vizsgálat, azt is fel kell tárni, hogy a kormány intézkedései nyomán milyen hátrányok érintik az ágazatot, hiszen ez egyébként újabb rezsicsökkentés esetleges forrása lehet.
Tisztelt Államtitkár Úr! Megkezdődött-e az ígért átvilágítás, és milyen konkrét lépéseket tervez a kormány az ágazat problémáinak megoldására, hogy a dolgozó magyar emberek is megtarthassák munkahelyeiket, illetve a lakosság a továbbiakban is olcsón vagy esetleg még olcsóbban jusson ivóvízhez és szennyvízszolgáltatáshoz? Köszönöm szépen. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť