DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Szerintem ön is jól tudja, képviselő úr, hogy melyik volt az első olyan operatív program, amit a 2014-20-as fejlesztési ciklusból Magyarország Brüsszelben elfogadtatott, ez a rászoruló személyeket támogató operatív program volt. Tehát az összes európai uniós támogatás közül igyekeztünk ezt az elsők között benyújtani, az elsők között tárgyalni a Bizottsággal, és az elsők között elfogadtatni, hogy ez biztosan Magyarország számára a következő hét évben, ahogy ön is mondta, akár a kisgyermekes családokat, akár az időseket, akár a más okból nagyon nehéz és kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket segítse alapvető élelmiszerekkel vagy pedig alapvető tisztálkodási, higiéniai cikkekkel, főleg a kisgyerekek esetén, itt akár a babakenőcsökre vagy a pelenkákra is gondolhatunk.
Ezért volt ez az első, amit elfogadtattunk; ahogy ön is mondta, körülbelül 30 milliárd forint azt az összeg, amit erre a rendkívül fontos célra fordítani tudunk.
Maga az eljárás most már másképp fog zajlani, mint minden hasonló program a korábbiak során, hiszen itt sokkal szigorúbb feltételeket szab az Európai Unió, mint bármilyen más korábbi hasonló rászoruló személyeket támogató program kapcsán, szigorú feltételei vannak, hogy kiknek, kihez és hogyan kell eljuttatni.
A karitatív szervezeteket, amelyek korábban hasonló programokban már közreműködtek, őket szeretnénk bevonni ebbe, hiszen az Unió két részben biztosít lehetőséget az ő bevonásukra, az egyik rész a csomagok összeállítása, a másik rész pedig a csomagok logisztikája. Ebben a kettőben, bízunk benne, hogy tudunk partnerekre találni a korábbi nagy civil szervezetek vagy karitatív szervezetek között. És bízunk benne, hogy minél hamarabb el tudnak indulni ezek a programok, és el tudjuk juttatni ezeket az alapvető élelmiszereket a rászorulók számára.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť