NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Tisztelt Országgyűlés! Nemzeti összefogásra szólítunk fel ebben a válsághelyzetben, melynek oka nyilvánvalóan egyrészt az Európai Unió, másrészt a kormányzati késlekedés. Gondoljunk csak arra, hogy a Jobbik már fél éve kezdett aláírásgyűjtésbe, több százezer aláírást gyűjtöttünk össze a határőrség visszaállítása érdekében.
Örülünk, hogy bár amikor augusztusban a Jobbik először felvetette a honvédség határvédelemben való közreműködésének a szükségességét, akkor a Fidesz még elítélte ezt a javaslatunkat, de nem sokkal, mondhatnánk néhány nappal később már mégis az élére állva támogatta azt. Örülünk annak is, hogy megfogadták azt a kritikánkat, hogy nem lehet úgy kerítést építeni, hogy nyílt beléptető kapukat téve rá a rendőrök mint egyfajta egyenruhás recepciósok azokban a hetekben csak betessékelték a bevándorlókat. S előre jeleztük azt, hogy a honvédekkel szemben már egyenesen kifejezetten megalázó volna, ha ilyen szerepre használnák fel őket. Túl azon, hogy a magyarság számára sem jelent semmit akkor ez a kerítés, semmilyen védelmet nem jelent, ha szabadon betessékelik őket ezeken a kapukon. Örülünk, hogy a kapukat bezárták, és az illegális bevándorlókat végre visszatartják.
Azonban van még néhány javaslatunk, örülnénk, ha ezeket ugyanígy megfogadnák. Az egyik az, hogy haza kellene hívni az idegen érdekeket szolgáló katonákat, honvédeinket Afganisztánból és más megszállásokban részt vevő honvédeinket is. Szeretnénk, ha megfogadnák azt is, ha az önkéntesség évében, legalább most megfontolnák azt a javaslatunkat, hogy szélesebb körben kell alapozni az önkéntesekre. Legyen szó akár a korábban feloszlatott Magyar Gárdához hasonló szervezetekről, természetesen most állami hatósági irányítás, felügyelet és kontroll alatt volna szükség mindezekre az erőkre, amit önök elutasítanak. Pedig látjuk jól, hogy nem tudtak időre megbirkózni, és most is látjuk, hogy a különböző határokon hiányzik a munkaerő.
Én mindezek alapján jutottam arra az elhatározásra, ha már az ilyen civil önkéntes erőket nem támogatják, ilyen lehetőséget nem biztosítanak, akkor jelentkezem az önkéntes tartalékos állományba. Önkéntes műveleti tartalékosnak jelentkezem a holnapi napon, illetve már ma felkerestem a Fővárosi Toborzó Irodát ennek a részletei megbeszélése végett. Természetesen próbálom átérezni mindazoknak a szempontjait is, akik akár most a határainkat ostromolják, akár bevándorlóként itt élnek már közöttünk, akiknek a kormányzat a letelepítését próbálta biztosítani, amikor már iskolákat jelölt ki a gyermekeik számára, amikor 59 ezer munkavállalási engedélyt akart kiadni számukra, amikor újabb és újabb letelepítő táborokat akart építeni például Martonfán, amelyből szintén kihátrált a kormányzat a nyomásunkra. Ennek nagyon örülünk.
Viszont azt tapasztaltam a bicskei bevándorló-telepen végzett önkéntes munkám kapcsán, illetve főleg akkor, amikor az egész Jobbik-frakcióval Ásotthalmon végeztünk önkéntes munkát, rendbe hozva az életterünket, rendbe rakva azt az életteret, amit a bevándorlók letaroltak, hogy nincs más megoldás, a határon kell feltartóztatni őket. Én nagyon sajnálom, hogy ahogy az Index egyik riportjában megjelent, talán nem is igaz, hogy néhány honvédet megszólaltatva panaszkodásra tudtak bírni, panaszkodtak az élelmezésre, az ellátmány hiányosságaira, sőt még a hidegre is az augusztusi napokban, ami akár lehet, hogy még volt is, de már az én kétéves kisfiam is tudja, mi az, hogy katonadolog.
Ezért azt gondolom, ideje példát mutatnunk az önkéntesség évében, és ideje a különböző szócséplések helyett a tettek mezejére lépve az általunk már régóta szorgalmazott nemzeti összefogásnak is teret biztosítani. Ezért bízunk benne, hogy megfontolják a különböző módosító javaslatainkat itt az ügyben, legyen szó akár elsődlegesen arról, hogy a magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a külföldieket pedig vigyék el tőlünk, még akkor is, ha amerikai nyomásra újabb és újabb haderőket vagy eszközöket szeretnének idetelepíteni.
Nem kívánunk célpont lenni, védjük meg a hazánkat! Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť