VARJU LÁSZLÓ

Full text search

VARJU LÁSZLÓ
VARJU LÁSZLÓ (Független): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szeretnénk egyértelművé tenni, hogy a hadsereg bevetése megoldást nem, csak áldozatokat hozhat. Éppen ezért a Demokratikus Koalíció képviselői nemmel fognak szavazni az önök kezdeményezésére, már csak azért is, mert az Orbán-kormány tarthatatlan menekültpolitikája ma eljutott odáig, hogy a szélsőjobbal összefogva elfogadtatnak egy olyan törvényt, hogy itt a hadseregre szükség van (Apáti István: Kár!), miközben tisztességes menekültügyi eljárás, tájékoztatás, átmeneti ellátás, gyors regisztráció helyett csak gumibot és könnygáz jutott mindazoknak, akik segítségkérésért fordultak Magyarország irányába. (Felzúdulás a kormánypártok soraiból. - Dr. Répássy Róbert: Jaj! - Boldog István: 2006!) De az önök szempontjából (Moraj a kormánypártok soraiból.) most jöhetnek az éles fegyverek is.
És szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ha egy kormány megbélyegezhet embereket, sőt embercsoportokat azzal, hogy terroristának is nevez bárkit (Hoppál Péter: 2006!), akkor holnap gondolkodás nélkül fog tömegoszlatásra felhasználni olyan embereket, azokat a fiatalembereket, akiket nemrég küldtek oda, ebbe az övezetbe. A katonák bevetése közben csak egyetlen túlkapás, ami elindíthat egy olyan lavinát, amely fellépésének eredményeként sérültek lehetnek a területen.
(15.30)
Ha ártatlan emberek halálát okozzák, akkor pedig annál nagyobb lesz az önök felelőssége. Éppen ezért még arra is fel kell hívnom a figyelmet, hogy minden, amit tesznek, alkotmányellenes, és trükköznek - ahogy itt Kósa képviselő úr mondta -, hadgyakorlatnak minősítik azt, amit önök egyébként a haza védelmének tekintenek. Önöknek ezért a cselekedetükért is felelniük kell.
Ma este pedig egy élőlánccal tiltakozik a Demokratikus Koalíció (Nagy zaj a kormánypárti oldalon és a Jobbik soraiban.) és sok ember az önök cselekedete ellen. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Apáti István: Szégyen!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť