DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Mentelmi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Budai Központi Kerületi Bíróság 31. Bpk. 646/2015. számú átiratában indítványozta Rogán Antal országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését rágalmazás vétsége miatt dr. Szilvásy György feljelentése alapján.
Dr. Szilvásy György feljelentése szerint Rogán Antal 2014. december 2. napján az MTI útján az alábbi közleményt adta ki: „Nem én találkoztam rendszeresen Portik Tamással, hanem Gyurcsány Ferenc volt titokminisztere, Szilvásy György.” Jelezte: „aki tudni akarja, honnan fúj a szél, annak ebben az ügyben is a két szocialista politikust kell megkeresnie”. Rogán Antal megjegyezte továbbá azt is: „Hangfelvételek formájában bizonyíték is van arra, hogy Szilvásy György maga volt az, aki megbízta Portik Tamást, hogy járasson le vezető fideszes politikusokat.” (Közbekiáltás a Fidesz padsoraiból: Úgy van!) Rogán Antal felidézte: azon az ő neve is elhangzott. Szilvásy György a fenti állítások okán rágalmazás vétsége címen feljelentette Rogán Antalt azzal, hogy a fent idézett, valóságnak nem megfelelő tényállítások és valótlan tényre közvetlenül utaló kijelentések becsület csorbítására alkalmasak.
A Mentelmi bizottság az ügyet 2015. szeptember 15-ei ülésén megtárgyalta. A Mentelmi bizottság szavazása során nem kapott többséget a mentelmi jog felfüggesztésére vonatkozó indítvány, ezért a határozati javaslat az, hogy az Országgyűlés Rogán Antal országgyűlési képviselő mentelmi jogát az adott ügyben ne függessze fel.
Még egy ügyről kell beszámolnom önöknek, tisztelt hölgyeim és uraim! A Budai Központi Kerületi Bíróság… (Jelzésre:) Külön legyen? Jó, köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť