DR. NAGY ISTVÁN

Full text search

DR. NAGY ISTVÁN
DR. NAGY ISTVÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselő Asszony! Az elején tisztázzunk néhány olyan dolgot, amit muszáj tisztázni. Nem oldottunk meg semmit, jelezte ön. Ugyanakkor 1,2 milliárd forintért szállítottunk el már onnan veszélyes hulladékot. Ön a kérdései végén is az állami felelősségre vonást szorgalmazza, s még csak fel sem merül annak lehetősége az ön számára, hogy azt kellene felelősségre vonni, aki egyáltalán szennyezett. Miért mindig az államot kell felelősségre vonni, aki ebben a helyzetben vétlen? Mivel nincs más, aki megoldja, az államra marad ennek a megoldása, de a kérdésében fel sem merül ez a tény, és ez nagyon rossz szemlélet. Nagyon szeretném kérni öntől, hogy feltétlenül maradjunk meg annál az elvnél, ami szerintem egy nagyon egyszerű és hatásos elv, és ez „a szennyező fizet” alapelve. S ha ezt megtartjuk, akkor szerintem olyan úton tudunk járni, ami mindenki számára egyértelmű felelősségre vonási viszonyokat von maga után.
A IX. kerület önkormányzata 2015 júliusában a telephely szennyezettségével kapcsolatosan tanulmányt készített. A tanulmányban foglaltakat a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Hatósága több szakember bevonásával megvizsgálta. A tanulmánnyal kapcsolatban megjegyezzük, hogy a különböző időpontokban és módszerekkel végzett vizsgálatok alapján korrekt következtetéseket levonni nem lehet, mert nem bír tudományos alapossággal, nem bír bizonyító erővel. S ez végtelenül fontos akkor, amikor egy nagyon komoly dologról beszélünk. Amikor egy nagyon nehéz helyzetről beszélünk, akkor feltétlenül fontos az, hogy legyenek olyan kapaszkodóink, legyenek olyan eredményeink, amelyek birtokában akár a bíróságon, akár a felszámolónál jogerősen tudunk érvényt szerezni annak, hogy ki a felelőse ennek a nehéz helyzetnek. Köszönöm szépen a kérdéseit. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť