SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm szépen. Két kérdésre mindenképpen szeretnék reagálni. Az első a felelősség kérdése. Államtitkár úr azt mondta, hogy a szennyező fizessen.
Ha megnézzük a felelősségi sorrendet, akkor a végén azért a kormány és az állam áll. Az államnak kell megteremtenie a szabályokat és azt, hogy ha valakit felelősségre akarunk vonni, akkor azt felelősségre lehessen vonni. Ha nem, akkor az államnak kell a felelősséget vállalnia. Ezt a felelősséget tehát nem lehet eltüntetni.
A másik pedig az elővigyázatosság elve. Ön azt mondta, hogy nem biztosak azok az adatok, amelyeket felmértek. De a környezetvédelemben nagyon jól ismert az elővigyázatosság elve: ha ezek az adatok ezt mutatják, még ha százszázalékosan nem is vagyunk benne biztosak, az emberek egészsége, a környezet, az ivóvízbázis sokkal fontosabb, mint hogy még halogassuk a megoldást. Tehát nem lehet erre hivatkozva elhalasztani az azonnali lépéseket, és arra hivatkozva sem, hogy pénzhiány van, mert ha egyszer katasztrófahelyzet van, akkor azt meg kell oldani.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť