BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Ha a modern világban nem lehet gyorsan elérni egy települést, azt nem választják telephelynek a befektetők. Egy település nem tud önerőből autópályát építeni, azt csak kormányzati eszközökkel lehet elvégezni. Nem arról van szó, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter dolgozószobájában számolatlanul állnak a pénzeszsákok, és aki arra jár, a vállára vesz egyet, és elviszi. Minden forintot meg kell becsülni, és minden forintot jó helyre kell tenni - jelentette ki Orbán Viktor 2014. IV. hó 14-én Zalaegerszegen. Akkor, úgy látszik, Szolnok megyében nincs jó helye a magyar adóforintoknak, persze Orbán Viktor szerint.
Miniszter úr és Csepreghy Nándor államtitkár úr az elmúlt két hétben minden nap más indokkal és más magyarázatot adott az M4-es Abony és Fegyvernek közötti szakaszának leállításáról. Idéznék Seszták Miklós fejlesztési miniszter úr írásbeli kérdésemre adott válaszából: „Az Európai Bizottság 2015 márciusában egyértelművé tette, hogy semmilyen formában és mértékben nem kívánja támogatni a hiányzó kelet-nyugati összeköttetés megteremtéséhez szükséges fejlesztést. A megkezdett munkálatok költségei ezután uniós forrásból már nem fedezhetőek. A kivitelezés továbbviteléhez az idei költségvetésben sincs forrás. A kormány ezért a beruházás leállításáról döntött.”
Olyan helyzetet teremtett a kormány, hogy a cégek a szerződéseket is felhasználhatják a vitában a kormányzat ellen, ugyanis 2013-ban, amikor éppen Lázár János sürgetésére felpörgették a lejáró uniós ciklus 800 milliárd forintos keretének kiürítését, belefoglalták a cégekkel kötött szerződésekbe, hogy a munkák pénzügyi fedezetét uniós forrásból és a közlekedési operatív programból biztosítják. Mindezek miatt kérdezem, miniszter úr, milyen beruházások válhatnak még bizonytalanná Kelet-Magyarországon. Végre ismerjék be, ki a felelős a 100 milliárdos nagyságrendű színjátékért, és meddig hazudnak még M4-es ügyben! Várom megtisztelő válaszát. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť