LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Tisztelt Képviselőtársam! Először is szeretném megerősíteni az ön és a parlamenti képviselők számára is, hogy M4-es ügyben az az igaz szó, amit Seszták miniszter úr önnek papírra vetett, mármint hogy az Európai Bizottság is megvonta a forrásokat a projekttől, a költségvetés pedig nem bocsátotta rendelkezésre. Ez pontosan ugyanaz a helyzet, mint amikor valaki házat épít, és elfogy a pénze. Ebben a pillanatban a legfontosabb, hogy elszámoljon a kőművessel, akinek megbízást adott, majd, miután számba veszi, hogy van-e rá lehetősége, hogy folytassa, akkor ennek a folytatásnak természetesen semmi lehetősége nincs.
Így két útról beszélünk tulajdonképpen. A kormányzat arról a közvetlen törekvéséről, hogy Szolnok megyei jogú városát 2018-ig az 1-es számú autópályahálózatba bekösse, az M5-ös vagy az M0-s irányából; erről május hónapban fog a kormány végleges döntést hozni. A második pedig, ami, azt hiszem, minden Szolnok megyei képviselőtársam számára egyformán fontos, hogy a Szolnok megyei választópolgárokat hogyan tudjuk olyan infrastruktúrához juttatni, amely az életük minőségében vagy gazdasági helyzetük javulásában jelentős változást eredményezhet. Ilyen a 4-es út négysávúsítása Szolnoktól Fegyvernek irányába. A kormány ezt a beruházást is támogatni fogja. Tehát folytatni fogjuk ezt a beruházást. Reményeim szerint azonban csökkentett műszaki tartalommal, a kivitelezési árakat pedig racionalizálva.
Egy dolgot szeretnék az ön figyelmébe ajánlani. Először is, az Európai Bizottság folyamatosan azzal biztatott bennünket két éven keresztül, hogy támogatni fogja ezt a beruházást, majd a végén, arra hivatkozással, hogy az OLAF, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala is vizsgálatot folytat ebben az ügyben, mégpedig a vizsgálat tárgya a kiugróan magas kilométerenkénti árajánlatok - erről levél áll rendelkezésre -, erre is hivatkozással megvonta a végső támogatás lehetőségét a programtól. Ennek utána nincs más választásunk, mint hogy a programot két részre bontva, először Szolnokot bekötni az autópálya-rendszerbe, és ezzel párhuzamosan megkezdve a 4-es befejezését keleti irányba. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban. - Gúr Nándor: Mi lesz a felcsúti kisvasúttal?)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť