DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Szerintem képviselő úr is pécsiként tökéletesen tisztában van azzal, hogy a Pécsi Országos Színházi Találkozót nem az állam szervezi, nem a minisztérium szervezi, hanem a Pécsi Országos Színházi Fesztivál Közhasznú Nonprofit Kft. Ennek sem a kormány, sem a minisztériumunk, sem annak a háttérintézménye így nem a tulajdonosa, nem a befolyásolója. Ön is nagyon jól tudhatja, 66,8 százalékban Pécs városa, Pécs megyei jogú város a tulajdonosa ennek a szervező kft.-nek. Kisebbségben tulajdonosa 16,6, illetve a másik is 16,6 százalékos arányban a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság. Innentől kezdve a kormányzatnak ebben a kérdésben évek vagy már évtizedek óta egyetlenegy feladata lehet, az, hogy biztosítsa a támogatást a fesztivál megszervezéséhez. Ezt az előző években is megtette a kormány, most is megtette a kormány. Innentől kezdve nem szól bele semmifajta működési ügybe.
Ön is nagyon jól tudja, csak elhallgatta a kérdésben, hogy régóta kialakult hagyomány vagy belső szokás, megállapodás, hogy bizonyos kérdésekben a két kisebbségi tulajdonos dönt: válogatók személyének kiválasztása, zsűri felkérése, díszvendég meghívása, és még lehetne sorolni. Ezek évek óta ismert és nyilvános fórumokon is hozzáférhető adatok. Éppen ezért ezekben a kérdésekben ők döntöttek, hogy milyen szempontok szerint tették, azt tőlük kell megkérdezni. Évek, évtizedek óta így zajlik ez a folyamat. Hogy éppen most mi és hogy alakult ki, ebben semmifajta kormányzati döntés, közrehatás nem játszhatott szerepet, hiszen ilyen nem is történik. Itt a három szereplő, aki tulajdonosa ennek a kft.-nek, illetve aki a döntéseket meghozza, szakmai oldalról ők tudják megindokolni a lépéseiket.
Mi mindenesetre, mivel fontosnak tartjuk ezt a találkozót, szeretnénk, ha minél nívósabb lenne, szeretnénk, ha minél inkább seregszemléje lenne a szakmának, és mindenki a minőségére emlékezne ennek a találkozónak. Éppen ezért a támogatást biztosítottuk, és biztosítani is fogjuk. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť