DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Egy olyan eljárásról beszélünk, amelyben döntés még nem született. Ugye, ez egy olyan intézmény, ahol a fenntartás és a működtetés elválik egymástól. A kerületi önkormányzat a tulajdonosa az ingatlannak, a kerületi önkormányzat az, amelyik működteti magát az iskolaépületet, és a KLIK, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ pedig az, aki a fenntartó, tehát az intézmény az iskola szakmai munkájáért felel, és azt irányítja.
Tehát ez a kétfajta része az iskola életének kettéválik, és az önkormányzat részéről érkezett - tudomásom szerint - a KLIK-hez egy olyasfajta megkeresés, amely szerint az önkormányzat ezt az egyáltalán nem telített, hiszen 43 százalékos feltöltöttségű (Hegedűs Lorántné: Mert sni-s gyerekekről van szó!) iskolaépületet másra kívánja használni. Ugye, lehetne itt 532 fő ebben az iskolában, de ennél jóval kevesebben, kevesebb mint 300-an vannak az iskolában (Hegedűs Lorántné: Az sni-s gyerekeket többes szorzóval számolják!) a mostani statisztikai adatok szerint. Tehát egy olyan iskoláról van szó, amely messze nem használja ki azt a kapacitást, ami ebben az épületben rejlik. Ezzel indokolta az önkormányzat azt, hogy valamilyen más célra kívánja ezt az épületet használni.
Mi, egyrészről azért is, mert ezt helyesnek tartjuk, másrészről azért is, mert a törvény előírja - a köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 83. § (4) bekezdése -, konzultációkat indítottunk, erre célzott képviselő asszony is, amelyben a szülőkkel, a pedagógusokkal, a diákönkormányzattal és nyilvánvalóan közösen az önkormányzattal meghallgatjuk az ő véleményüket, és azután születhet bármifajta döntés, amelynek viszont vannak bizonyos garanciális részei, hiszen nyilvánvalóan a gyerekekre, főleg az sni-s gyerekekre elsősorban gondolni kell. Nyilván az ő jogviszonyuk, az ő tanulmányaik folyamatosak lesznek minden esetben, bármi is fog történni, bármi lesz a végső döntés, és nyilván a pedagógusok munkájára is ugyanúgy szükség van.
De szeretném hangsúlyozni, hogy semmifajta döntés ebben a kérdésben a KLIK részéről, a kormányzat részéről nem született meg, csupán azért indult ez az eljárássorozat, mert az önkormányzat az ingatlannal kapcsolatban ezt a javaslatát megtette. Köszönöm szépen. (Hegedűs Lorántné: Nem igaz! - Szilágyi György: László Tamás!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť