HEGEDŰS LORÁNTNÉ

Full text search

HEGEDŰS LORÁNTNÉ
HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt napokban arról a megdöbbentő hírről értesültek a XV. kerületi Neptun utcai általános iskola tanárai és tanulói, hogy a KLIK az illetékes önkormányzattal egyetértésben iskolájuk jogutód nélküli felszámolását tervezi. Sajnos, ennek a nagy hírű intézménynek a sorsa nem példa nélküli, hiszen az egész ország területéről érkeztek hozzánk olyan hírek, hogy kizárólag gazdaságossági szempontokra hivatkozva döntenek köznevelési intézmények összevonásáról, megszüntetéséről, a tanárok, a diákok, a szülők heves tiltakozása ellenére. Megértve az intézmények működtetését ellátó önkormányzatok nehéz anyagi helyzetét azt kell hogy mondjuk, hogy a fenti esetek mindegyikében az a közös, hogy az átszervezések szakmai indokokkal nem támaszthatóak alá, és a fenntartást végző KLIK illetékesei a szülők számára szervezett tájékoztatókon nem tudnak egyetlen szakmai érvet sem említeni.
A példaként említett Neptun Iskolába nagy számban járnak sajátos nevelési igényű gyermekek. Számukra különösen is fontos a kis létszámú osztályközösség, a megszokott, otthonossá vált környezet. Az iskola megszüntetésével ezek a gyermekek mindezt elvesztik, és vele együtt azokat a pedagógusokat is, akik a szülők egybehangzó véleménye szerint kiemelkedő szakmai munkát végeztek, és szeretetteljes közeget biztosítottak. Mert valljuk be, nemcsak az önkormányzat számára jelent ez megtakarítást, de a KLIK is megspórolja az elbocsátott pedagógusok bérét.
Tisztelt Államtitkár Úr! Kérem, adjon egyértelmű választ, milyen szakmai indokai vannak a Neptun Iskola bezárásának. És kérem, válaszoljon arra is, igaz-e, hogy a Neptun Iskola megszüntetésére valójában azért van szükség, mert annak épületét már odaígérték a budapesti kínai iskolának.
Kérem egyértelmű válaszát. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť